Το URL Droplet είναι μια οnline εφαρμογή που σας επιτρέπει να κατεβάσετε ένα αρχείο απευθείας στο Dropbox σας, με μια απλή αντιγραφή / επικόλληση του link του. Εσείς, δηλαδή, αντιγράφετε το link του αρχείου στο URL Droplet και εκείνο αναλαμβάνει να το κατεβάσει για λογαριασμό σας. Κι αν αναρωτιέστε γιατί κάτι τέτοιο είναι χρήσιμο, σκεφτείτε ότι θα μπορούσατε με αυτό τον τρόπο να ξεκινήσετε μια λήψη από το κινητό σας τηλέφωνο, από τον υπολογιστή της δουλειάς ή από ένα internet cafe.

Το αρχείο αποθηκεύεται στον κεντρικό φάκελο του Dropbox και όχι στον δημόσιο (public), πράγμα που σημαίνει πως για να λειτουργήσει, το URL Droplet θα σας ζητήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σας. Αυτό είναι και το βασικό μειονέκτημα της εφαρμογής, αφού αποκτά πρόσβαση σε ολόκληρο τον φάκελο του Dropbox σας και όχι σε κάποιον μεμονωμένο.

Εάν είσαστε σίγουροι ότι κάτι τέτοιο δεν σας πειράζει, μπορείτε να επισκεφθείτε το urldroplet.com και να το δοκιμάσετε.

image

via: Lifehacker

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουνίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ