Πόσες φορές δεν έχει τύχει να έχετε ξεχάσει να γυρίσετε τη γλώσσα του υπολογιστή στα αγγλικά και όταν πάτε να πληκτρολογήσετε μια νέα διεύθυνση στον Firefox να καταλήγετε να πληκτρολογείτε κάτι σαν το ςςς.φρεεςειρδ.ψομ; Το UrlCorrector λύνει το συγκεκριμένο πρόβλημα, αντικαθιστώντας αυτόματα τους μη-λατινικούς χαρακτήρες με λατινικούς.

Έχετε υπόψη σας όμως ότι, επειδή το addon είναι ρωσικής προέλευσης, είναι ρυθμισμένο να αντικαθιστά τους ρωσικούς χαρακτήρες με λατινικούς. Για να το κάνετε να λειτουργήσει στα ελληνικά, θα πρέπει να κάνετε την εξής απλή ρύθμιση:

  • Αφού εγκαταστήσετε το addon, πηγαίνετε στις ρυθμίσεις του (“tools / addons / extensions”, βρείτε το UrlConnector και πατήστε “Options”).

    Στο “Characters to replace” βάλτε:

αβψδεφγηιξκλμνοπ;ρστθωςχυζΑΒΨΔΕΦΓΗΙΞΚΛΜΝΟΠ;ΡΣΤΘΩςΧΥΖ

και στο “Replacement characters”:

abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

  • Πατήστε ΟΚ, κάντε επανεκκίνηση τον Firefox και είστε έτοιμοι! Την επόμενη φορά που θα πληκτρολογήσετε ελληνικούς χαρακτήρες στην μπάρα διευθύνσεων του Firefox, το UrlCorrector θα τους μετατρέψει αυτόματα σε λατινικούς.

» Κατεβάστε το URL Corrector

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουνίου 2009. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “UrlCorrector: αντικαταστήστε τους ελληνικούς χαρακτήρες με λατινικούς κατά την πληκτρολόγηση μιας διεύθυνσης (Firefox addon)

Comments are closed.