Σε προηγούμενη καταχώρηση είχε γίνει αναφορά στον τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει πολλούς λογαριασμούς Dropbox ταυτόχρονα σε Linux, αντιμετωπίζοντας έτσι τον περιορισμό του προγράμματος στο να τρέχει κανείς έναν μόνο λογαριασμό κάθε φορά.

Η αντίστοιχη λύση για Windows λέγεται Dropboxen και η εγκατάσταση και ρύθμισή του απαιτεί την ύπαρξη επιπλέον προφίλ χρηστών στα Windows (πέρα, δηλαδή, από αυτά στα οποία θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τους επιπλέον λογαριασμούς Dropbox), καθώς και την εγκατάσταση του .NET Framework 3.5 (αν δεν είναι ήδη εγκατεστημένο). Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία έχει ως εξής:

  • Δημιουργήστε τους νέους λογαριασμούς χρηστών στα Windows, έναν για κάθε επιπλέον λογαριασμό dropbox που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Κάθε λογαριασμός θα πρέπει να έχει δικαιώματα διαχειριστή (administrator) και να προστατεύεται με κωδικό.
  • Κάντε login ως ο νέος χρήστης που δημιουργήσατε, και τρέξτε το Dropbox. Στην αρχική εγκατάσταση των ρυθμίσεων του προγράμματος, δώστε τα στοιχεία του δεύτερου λογαριασμού που θέλετε να χρησιμοποιήστε και, προαιρετικά, επιλέξτε τη διαδρομή στην οποία θέλετε να βρίσκεται ο φάκελος “My Dropbox”.
  • Κάντε logoff και μπείτε ξανά στον κανονικό σας λογαριασμό (αυτόν που πραγματικά χρησιμοποιείτε).
  • Κατεβάστε το dropboxen από αυτό το link
  • Αποσυμπιέστε τα περιεχόμενα του αρχείου που κατεβάσατε στον φάκελο εγκατάστασης του Dropbox – το πιθανότερο είναι να βρίσκεται στη διαδρομή: C:\Program Files\Dropbox\
  • Ανοίξτε το αρχείο Dropboxen.xml σε έναν κειμενογράφο (notepad κατά προτίμηση) και συμπληρώστε το username και password των χρηστών Windows του υπολογιστή σας, των λογαριασμών, δηλαδή, που τρέχουν τα dropbox που θέλετε να βλέπετε. Για να καταλάβετε, η περιοχή:

<?xml version=”1.0″?>

<root>

<accounts>

<account username=”Dropbox001″ password=” ” />

<account username=”Dropbox002″ password=” ” />

<account username=”Dropbox003″ password=” ” />

</accounts>

</root>

Θα πρέπει να γίνει:

<?xml version=”1.0″?>

<root>

<accounts>

<account username=”Windows-user-1″ password=”user1-password ” />

<account username=” Windows-user-2″ password=” user2-password ” />

</accounts>

</root>

Και αντιστοίχως, εάν έχετε περισσότερους λογαριασμούς, θα πρέπει να προστεθούν με παρόμοιο τρόπο.

  • Ανοίξτε το Dropboxen.exe, για να ανοίξει το δεύτερο Dropbox δίπλα στο ήδη υπάρχον. Πρακτικό θα είναι, επίσης, να φτιάξετε και μια συντόμευση του Dropboxen.exe ώστε να το ανοίγετε εύκολα και αν θέλετε να ξεκινάνε όλοι οι λογαριασμοί κατά την έναρξη των windows, αντιγράψτε τη συντόμευση αυτή στον φάκελο start / all programs / startup (έναρξη / προγράμματα / εκκίνηση).

Σημείωση: Όλα αυτά τα έχω δοκιμάσει σε Windows Vista 32bit. Όταν είχα χρησιμοποιήσει το dropboxen σε Vista 64bit προκλήθηκαν διάφορα προβλήματα με κολλήματα του Windows Explorer και αναγκάστηκα να το αφαιρέσω. Γι’ αυτό, θα συνιστούσα να το χρησιμοποιήσετε μόνο σε 32bit Windows (εκτός αν νιώθετε ριψοκίνδυνοι).

Ηλεκτρονική διεύθυνση: wiki.getdropbox.com/DropboxAddons/Dropboxen">http://wiki.getdropbox.com/DropboxAddons/Dropboxen

Αναλυτική παρουσίαση του Dropbox

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 7 Ιουλίου 2009. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Χρησιμοποιήστε πολλούς λογαριασμούς Dropbox ταυτόχρονα με το Dropboxen (Windows)

  1. Pingback: Χρησιμοποιήστε πολλούς λογαριασμούς dropbox ταυτόχρονα [Ubuntu] | Freeweird

  2. Pingback: Τα όρια του Dropbox: 5 πράγματα που αξίζει να ξέρετε και που ίσως αγνοείτε

Comments are closed.