Το Waze είναι μια δωρεάν εφαρμογή πλοήγησης για smartphones που όχι μόνο σας βοηθά να φτάσετε στον προορισμό σας αλλά γενικά βελτιώνει την οδήγηση στη περιοχή σας. Πως το καταφέρνει αυτό; Απλά οδηγώντας μοιράζετε πληροφορίες και στους άλλους οδηγούς που χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Έτσι γίνεται μια αλληλο-ενημέρωση για την κίνηση, μπλόκα αστυνομίας, ατυχήματα κτλ, σε πραγματικό χρόνο!

Waze Waze

Η εφαρμογή κατεβάζει τους χάρτες από το διαδίκτυο (σαν το Google Maps), και μολονότι η πλοήγησή της δεν είναι και η καλύτερη, έχει φοβερό learning curve, με πολλά πράγματα που μπορείτε να ανακαλύψετε μετά την αρχική εξοικείωση μαζί της.

Το περιβάλλον χρήσης είναι πολύ όμορφο, μπορείτε να επιλέξετε το είδος αυτοκινήτου που έχετε, να κάνετε mini-chat με έναν άλλο κοντινό σας waze-οδηγό, ενώ διαθέτει και στοιχεία role playing game αφού οδηγώντας κερδίζετε points και ranks!

Waze Waze

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο και να βελτιώσετε την καθημερινή μετακίνηση όλων, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να οδηγείτε με το Waze app ανοικτό!

To Waze διαθέτει εκδόσεις για iOS, Android, Blackberry και OVI Nokia

.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Λουκάς Σ.

Συντάκτης άρθρου: Λουκάς Σ.

Ο Λουκάς είναι ένας συστηματικός αναγνώστης του Freeweird που με το άρθρο του για το Waze αποτελεί την τελευταία προσθήκη στην παρέα των συντακτών του blog.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

3 thoughts on “Waze: ένα «κοινωνικό» GPS που βελτιώνει την οδήγηση στην περιοχή σας

  1. Pingback: Το Waze για iPhone αποκτά δυνατότητα Hands-Free χειρισμού

Comments are closed.