GoDaddy

Το SOPA (Stop Online Piracy Act) είναι το περίφημο νομοσχέδιο κατά της πειρατείας η ψήφιση του οποίου συζητείται αυτό τον καιρό στις ΗΠΑ και ενδεχόμενη έγκρισή του αναμένεται να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις ελευθερίες του διαδικτύου. Για το λόγο αυτό κατάφερε να συσπειρώσει εναντίον του μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, μεταξύ των οποίων η Google, το Facebook, το Twitter, η Mozilla, η Yahoo! και άλλοι. Την άποψη αυτή, όμως, δεν συμμερίζεται ο μεγαλύτερος registrar του κόσμου, GoDaddy, που με δημοσίευμά του τάχθηκε υπέρ του SOPA – όχι όμως για πολύ. 

Πιο συγκεκριμένα, σε ένα κείμενο που είχε τον τίτλο “Go Daddy’s position on SOPA” («Η θέση του Go Daddy για το SOPA»), η εταιρεία ανέφερε την άποψη πως η ψήφιση του νομοσχεδίου ήταν απαραίτητη και πως θα ωφελούσε τελικά το internet. Για να αποφύγει, μάλιστα, τις αντιπαραθέσεις με τους χρήστες της, απενεργοποίησε τα σχόλια στην συγκεκριμένη σελίδα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αντιδράσεις ήταν πολλές και εντονότατες. Τα αρνητικά σχόλια για την στάση του GoDaddy άρχισαν να έρχονται από παντού: από τα δημοφιλέστερα τεχνολογικά websites έως τους απλούς χρήστες μέσω των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, που απειλούσαν να μποϋκοτάρουν την υπηρεσία αποσύροντας τα domain τους από αυτή.

Το tweet του Ben Huh και η απάντηση του Matt Cutts

Ο CEO της Cheezburger Ben Huh απείλησε με tweet του ότι θα μεταφέρει αυθημερόν τα πάνω από 1000 domain του (που περιλαμβάνουν websites όπως το FailBlog, το Know your meme κ.α.) σε περίπτωση που το GoDaddy δεν αναθεωρήσει τη στάση του, για να δεχτεί τα επιτιμητικά σχόλια του Matt Cutts, που είναι ένας από τους πιο γνωστούς υπαλλήλους της Google. Την ίδια στιγμή, απλοί χρήστες είχαν αρχίσει να οργανώνονται ώστε να ανακηρύξουν την 29η Δεκεμβρίου ως την ημέρα μαζικής αποχώρησης από το GoDaddy

Μετά από όλα αυτά η εταιρεία αποφάσισε να αναδιπλωθεί και με νέα της ανακοίνωση ανέφερε ότι «δεν υποστηρίζει πια το SOPA». Στο νέο αυτό κείμενο εξηγεί πως εξακολουθεί να θεωρεί το ζήτημα καταπολέμησης της πειρατείας ως εξαιρετικά σημαντικό, αλλά ξεκαθαρίζει πως η όποια λύση προταθεί θα πρέπει να έχει την υποστήριξη της κοινής γνώμης. Αναφέρει, μάλιστα, κλείνοντας, πως το GoDaddy θα υποστηρίζει το SOPA μόνο όταν το υποστηρίξει η κοινότητα του internet.

Σας έπεισε;

Πηγές: TheNextWeb, TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Το GoDaddy τάσσεται υπέρ του SOPA και το μετανιώνει υπό την απειλή μποϋκοτάζ

  1. ΟΧΙ και το Φλεβάρη που λήγουν θα χάσουν καμιά 10αριά domains, hosting και email που τους έχω.
    Γυρνάμε Ελλάδα, με ευχαρίστηση θα άκουγα suggestions για πολλά ή unlimited domains, databases, emails & ftp users

  2. Pingback: Το GoDaddy χάνει 21.054 domains σε μια μέρα - και τη Wikipedia

Comments are closed.