Το You Have Downloaded είναι ένα website που απέκτησε αρκετή δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες, αφού υπόσχεται να σας δείξει τα torrents που έχετε κατεβάσει πρόσφατα εσείς ή οι γνωστοί σας – εφόσον, φυσικά, ξέρετε την IP τους. Τα αποτελέσματα εμφανίζουν το όνομα του torrent, το μέγεθος αλλά και την ημερομηνία κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η λήψη.

Βέβαια, η υπηρεσία χρησιμοποιείται κυρίως για λόγους επίδειξης και δεν λειτουργεί με δυναμικές IP, κάτι που σημαίνει πως εάν δεν έχετε στατική IP, μπορεί όταν το επισκεφθείτε να σας χρεώσει torrents που έχουν κατεβάσει άλλοι.

Παρόλα αυτά, όπως εξηγεί ο ένας εκ των δημιουργών του, ακόμη κι έτσι, από τη στιγμή που υπάρχει η ημερομηνία και ώρα της κάθε λήψης, αλλά και καθώς ο μηχανισμός DHT που χρησιμοποιούν οι torrent clients επιτρέπει την αναγνώριση του μηχανήματος που την πραγματοποίησε, ο υπολογισμός της ακριβούς ταυτότητας του χρήστη που έκανε το download δεν είναι και τόσο δύσκολος όσο ίσως θα ελπίζαμε.

Με λίγα λόγια, το youhavedownloaded.com είναι ένας ιστοχώρος που χρησιμοποιείται περισσότερο για να κάνει τον κόσμο να καταλάβει πόσο εύθραυστη είναι η έννοια της ανωνυμίας στο διαδίκτυο, αλλά, γιατί όχι, και για να σας δώσει την ευκαιρία να κάνετε πλάκα στους φίλους σας δείχνοντάς τους τί κατέβασαν πρόσφατα.

You Have Downloaded

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ