Πλήρη επανασχεδιασμό ανακοίνωσε το IFTTT, η γνωστή υπηρεσία που αναλαμβάνει να αυτοματοποιήσει το διαδίκτυο για χάρη σας. Οι αλλαγές είναι μεγάλες και αφορούν όλα σχεδόν τα επίπεδα της υπηρεσίας, από το λογότυπο και την γλώσσα έως τα κανάλια και τον χρόνο εκτέλεσης των ενεργειών.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο λογότυπο και το εικονίδιο που χρησιμοποιείται σε διάφορες εφαρμογές της υπηρεσίας έχει δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας τρία χρώματα, ενώ ολόκληρη η εμφάνιση του ifttt.com έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό, χωρίς πάντως να προδίδει την απλότητα που την χαρακτήριζε.

Αντίθετα, έχει γίνει προσπάθεια ακόμη μεγαλύτερης απλοποίησης, με τους «στόχους» (Tasks) και τις «συνταγές» (Recipies) να ενοποιούνται κάτω από τον κοινό όρο “Recipies”, που πλέον χωρίζεται απλώς σε προσωπικές (πρώην Tasks) και κοινόχρηστές. Επίσης, για να είναι πιο συνεπείς με την ονοματοδοσία, η λειτουργία “Add-ins” (Πρόσθετα) έχει μετονομαστεί σε “Ingredients” (Υλικά).

Το νέο IFTTT

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι προσθήκη δύο νέων καναλιών που επιτρέπουν την δημιουργία συνταγών για τις συσκευές WeMo της Belkin. Οι συγκεκριμένες συσκευές επιτρέπουν τον απομακρυσμένο έλεγχο οικιακών συσκευών και, εάν τυχαίνει να είστε κάτοχός τους, μπορείτε να δημιουργήσετε συνταγές όπως αυτόματο άναμμα των φώτων με τη δύση του ηλίου, αποστολή SMS όταν ανοίγει η πόρτα ή ακόμα και δημοσίευση μηνύματος στο Facebook κάθε φορά που κάποιος πλησιάζει το μπολάκι με τα γλυκά!

WeMo Channels

Αν και, φυσικά, οι κάτοχοι των συγκεκριμένων συσκευών δεν μπορεί παρά να είναι λίγοι αυτή τη στιγμή, πρόκειται για σημαντική κίνηση που δείχνει την πρόθεση του IFTTT να ξεφύγει από τις συνταγές που εμπλέκουν αποκλειστικά και μόνο διαδικτυακές υπηρεσίες.

Τέλος, έχει προστεθεί μια νέα κατηγορία ενεργειών, τα Quick Triggers, που περιλαμβάνουν προς το παρόν λειτουργίες όπως το E-mail, το SMS, το τηλέφωνο και το Google Talk και που ενημερώνονται άμεσα με το που θα λάβουν περιεχόμενο, αντί να περιμένουν τον έλεγχο ανά 15 λεπτά που έκανε μέχρι τώρα η υπηρεσία. Το πλεονέκτημα, εδώ, είναι φυσικά η αμεσότητα της εκτέλεσης της συνταγής και ελπίζουμε η λειτουργία να επεκταθεί στο μέλλον και σε άλλες ενέργειες.

Πηγή: IFTTT blog, via @realhal9000

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ