Μετά την εξαγορά του Sparrow από την Google, οι δημιουργοί της εφαρμογής αποφάσισαν και επίσημα να ανοίξουν τον κώδικά της για όσους ενδιαφέρονται να τον αξιοποιήσουν για προσωπική χρήση. Στην προκειμένη περίπτωση, η φράση «για προσωπική χρήση» είναι το κλειδί, αφού σημαίνει πως οι ενδιαφερόμενοι προγραμματιστές μπορούν να κατεβάσουν μεν και να χρησιμοποιήσουν τα αρχεία, αλλά όχι να αναδιανείμουν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους.

Επίσης, ενώ επιτρέπεται η «αντίστροφη μηχανική» (reverse engineering), η διαδικασία, δηλαδή, κατά την οποία αναλύεται η δομή και η λειτουργία της εφαρμογής προκειμένου να ανακαλυφθούν οι αρχές που τη διέπουν, απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση της πέρα από την διόρθωση σφαλμάτων.

Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί κάποιος ενθουσιώδης developer να πάρει τον πηγαίο κώδικα του Sparrow και να την αναπτύξει προσθέτοντας νέες λειτουργίες, δημιουργώντας έτσι ένα νέο, ανταγωνιστικό προϊόν σε αυτό που θα φτιάξει ενδεχομένως μελλοντικά η Google.

Πηγή: Sprw.me, via The Next Web

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ