Μέχρι σήμερα, οι κάτοχοι του Kindle έπρεπε να καταφεύγουν σε ανεπίσημα εργαλεία για να στέλνουν στην συσκευή ιστοσελίδες από τον browser του υπολογιστή τους. Ευτυχώς για αυτούς, η Amazon αποφάσισε να τους κάνει τη ζωή λίγο πιο εύκολη, κυκλοφορώντας επίσημη επέκταση «Αποστολή στο Kindle» (Send to Kindle) για τον Chrome.

Κατά την εγκατάστασή της, η επέκταση προσθέτει στον Chrome ένα επιπλέον κουμπί που επιτρέπει στον χρήστη να στείλει ιστοσελίδες ή ακόμη και συγκεκριμένο επιλεγμένο κείμενο στο Kindle του. Φυσικά, αξιοποιώντας την δυνατότητα του Whispersync, η Amazon σας δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσετε να διαβάζετε το κείμενο στη μία συσκευή και να συνεχίσετε αργότερα στην άλλη, ακριβώς από το σημείο στο οποίο είχατε σταματήσει.

send-to-kindle-chrome-extension

Προς το παρόν η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο για τον browser της Google, σύντομα όμως αναμένεται να κυκλοφορήσουν αντίστοιχες επεκτάσεις για τον Firefox και τον Safari.

Φυσικά, εάν έχετε Kindle και χρησιμοποιείτε Chrome, επιβάλλεται να εγκαταστήσετε από τώρα το Send to Kindle.

via Cnet.com

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 19 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ