Σημαντική αναβάθμιση κυκλοφόρησε την εβδομάδα που μας πέρασε το Instagram, ανανεώνοντας σε μεγάλο βαθμό την εμπειρία χρήσης του, κυρίως σε ό,τι αφορά την πλοήγηση στις φωτογραφίες. Το πιο σημαντικό, ίσως, νέο χαρακτηριστικό που έφερε το Instagram 3.0 αφορά την γεωγραφική οργάνωση των φωτογραφιών, οι οποίες εμφανίζονται σε χάρτη, ανάλογα με την τοποθεσία στην οποία τραβήχτηκαν.

Instagram 3.0

Έτσι, ο χρήστης έχει πλέον τρεις επιλογές για την προβολή των εικόνων του: πάνω στον χάρτη, σε συνεχή ροή και σε μεγάλο μέγεθος τη μία κάτω από την άλλη ή στο παλιό, γνωστό περιβάλλον με τις μικρογραφίες.

Επίσης, έχει επανασχεδιαστεί η οθόνη ανεβάσματος εικόνων ώστε να έχει μια πιο «καθαρή» αισθητική, ενώ έχει προστεθεί δυνατότητα απεριόριστης κύλισης (infinite scrolling), ώστε να φορτώνουν αυτόματα οι επόμενες φωτογραφίες χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να επιλέξει την μετάβαση σε επόμενη σελίδα.

Instagram 3.0 Instagram 3.0

Σε περίπτωση που δεν έχετε αναβαθμίσει ήδη, οι αλλαγές είναι ήδη διαθέσιμες τόσο στο App Store, για την έκδοση του Instagram για iOS, όσο και στο Google Play, για την αντίστοιχη του Android.

Πηγή: Instagram blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 18 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ