Το Dropbox είναι εδώ και καιρό μια ολοκληρωμένη υπηρεσία που λίγα πράγματα μπορεί πλέον να κάνει για να βελτιωθεί, ακόμη και μετά την εμφάνιση σημαντικών ανταγωνιστών όπως το SkyDrive και το Google Drive. Οι αλλαγές που έχει κάνει τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, μας δίνουν μια καλή εικόνα για το «πού το πάει», αφού όλες τους είναι προσανατολισμένες προς τη βελτίωση της online έκδοσή του.

Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η τελευταία προσθήκη, που φέρνει στο dropbox.com τις άμεσες ειδοποιήσεις για τις αλλαγές που γίνονται σε αρχεία και φακέλους. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται πλέον να ανανεώνετε την σελίδα για να δείτε τις αλλαγές που γίνονται σε έναν κοινόχρηστο φάκελο από άλλους χρήστες, αφού αυτές εμφανίζονται αυτόματα και άμεσα.

Η προσθήκη, από μόνη της, είναι μάλλον περιορισμένου βεληνεκούς, αφού αφορά μόνο τους χρήστες που χρησιμοποιούν συχνά την online έκδοση του Dropbox. Είναι, ωστόσο, ενδεικτική της πρόθεσής του να χτίσει σιγά-σιγά μια διαδικτυακή εφαρμογή πλήρως λειτουργική, που δεν έχει να ζηλέψει σχεδόν τίποτα από την επιτραπέζια έκδοση.

Βέβαια, αν υπάρχει κάτι που λείπει αυτή τη στιγμή από την online έκδοση του Dropbox είναι η δυνατότητα διαχείρισης αρχείων απευθείας μέσα από το περιβάλλον του browser – λειτουργίες που διαθέτουν τόσο το SkyDrive, με την online έκδοση του Office, όσο και το Google Drive με το Google Docs (λέτε να δούμε κάποια στιγμή online επεξεργασια εγγράφων και στο Dropbox;).

Πηγή: Dropbox Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 20 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ