Το Docs for Facebook είναι μια online σουίτα επεξεργασίας και διαμοιρασμού εγγράφων δημιουργημένη από τη Microsoft σε συνεργασία με το Facebook. Επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάσουν, να δημιουργήσουν και να επεξεργαστούν αρχεία Word, Excel και Powerpoint απευθείας από το Facebook τους. Τα έγγραφα αυτά δεν διαφέρουν από το υπόλοιπο περιεχόμενο του Facebook και μπορούν να διαμοιραστούν ή ακόμα και να σχολιαστούν από άλλους χρήστες.

image

Το Docs for Facebook έχει δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας το Microsoft Office 2010 και με την τελευταία του αναβάθμιση προσθέτει μια σειρά από ενδιαφέρουσες λειτουργικότητες, με πρώτη και καλύτερη την αναζήτηση στα πλήρη περιεχόμενα των εγγράφων που έχετε δημιουργήσει. Ο μηχανισμός εμφάνισης των αποτελεσμάτων μάλιστα, εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του Facebook και κατατάσσει τα αποτελέσματα όχι μόνο βάσει σχετικότητας, αλλά και σύμφωνα με τη σχέση που έχετε με τον συντάκτη του εκάστοτε κειμένου και τον αριθμό των Likes που αυτό έχει λάβει.

Επίσης, υποστηρίζεται πλέον η δυνατότητα ανεβάσματος PDF, τα οποία προβάλλονται μέσα στον browser μέσω ενός προγράμματος προβολής που έχει φτιαχτεί σε Silverlight. Ασφαλώς, εννοείται ότι και εδώ είναι εφικτός ο διαμοιρασμός του εγγράφου με τους «φίλους» σας.

Η τρίτη αλλαγή έχει να κάνει με το γεγονός ότι κάθε έγγραφο μπορεί πλέον να μετατραπεί σε νέο template. Το μόνο που χρειάζεται για να γίνει αυτό είναι να ενεργοποιήσει ο χρήστης την σχετική επιλογή.

Τέλος, η υπηρεσία εισάγει εργαλείο μαζικής εισαγωγής εγγράφων με απλό drag and drop. Για να λειτουργήσει η συγκεκριμένη εφαρμογή θα χρειαστεί να έχετε εγκατεστημένο το Silverlight 4.

image

Πέρα από αυτά, άλλες ήδη υπάρχουσες αλλά ενδιαφέρουσες λειτουργικότητες του Docs for Facebook περιλαμβάνουν τη δυνατότητα αυτόματης δημιουργίας βιογραφικού με στοιχεία που αντλούνται από το προφίλ σας, στατιστικά στοιχεία σε excel για τους εικονικούς σας φίλους και powerpoint slideshows με τις φωτογραφίες σας.

image image

Εφόσον είσαστε ήδη συνδεδεμένοι στο Facebook, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απευθείας το Docs for Facebook στη διεύθυνση docs.com.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ