Δεν χρειάζεται να αναφέρω ξανά πόσο καταπληκτικό πρόγραμμα είναι το Dropbox αφού πλέον είναι πασίγνωστο και έχει γίνει απαραίτητο σε πολλούς χρήστες. Άλλωστε είναι το πρόγραμμα στο οποίο έχουν αφιερωθεί με διαφορά οι περισσότερες καταχωρήσεις σε αυτό εδώ το blog. Εάν λοιπόν συμβαίνει και σε εσάς το Dropbox να έχει γίνει το «κέντρο» του υπολογιστή αντικαθιστώντας ουσιαστικά τον φάκελο “My Documents”, τότε σίγουρα θα βρείτε το Dropbox Shell Tools εξαιρετικά χρήσιμο.

Κι αυτό γιατί σας δίνει τη δυνατότητα να στείλετε στον φάκελο του Dropbox με απλή αντιγραφή ή μετακίνηση οποιοδήποτε αρχείο ή φάκελο, από οποιοδήποτε σημείο του σκληρού σας δίσκου.

Το Dropbox Shell Tools δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ακριβώς «πρόγραμμα», καθώς ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων «Shell Extensions”. Η εγκατάστασή του είναι πολύ απλή και γρήγορη και η μόνη ρύθμιση που χρειάζεται να κάνετε αφού ολοκληρωθεί είναι να επιλέξετε τη διαδρομή στην οποία βρίσκεται ο φάκελος του Dropbox σας. Η επιλογή μπορεί να γίνει είτε μέσω του γραφικού περιβάλλοντος (GUI) της εφαρμογής είτε μόλις το τρέξετε για πρώτη φορά (βλ. τις εικόνες που ακολουθούν).

dropbox-shell-tools-guiselect-dropbox-folderdropbox-shell-tools-right-click

 

Το Dropbox Shell Tools λειτουργεί ασφαλώς μόνο σε Windows και όσοι χρησιμοποιούν συστηματικά το Dropbox σίγουρα θα το εκτιμήσουν. Όσοι από την άλλη δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξή του προγράμματος, αξίζει να διαβάσουν τη σχετική παρουσίαση και να το ανακαλύψουν.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://bit.ly/aQQJSv

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουλίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Στείλτε με δεξί κλικ οποιονδήποτε φάκελο του υπολογιστή σας στο Dropbox, με το Dropbox Shell Tools

 1. Καλησπέρα. ΠΟΛΥ ωραίο blog!

  Κάτι παρόμοιο φαίνεται να κάνει αυτό το add on σε Mac:

  http://wiki.dropbox.com/DropboxAddons/Dropbox%20Service

  Επίσης χρήσιμο είναι να δει κανείς τα apps Που συνεργάζονται με το dropbox

  https://www.dropbox.com/apps

  καθώς φυσικά και όλα τα add ons, όλο και κάποιο μπορεί να φανεί χρήσιμο

  http://wiki.dropbox.com/DropboxAddons

  Καλή συνέχεια!

  • Ευχαριστώ για το σχόλιο και για τα links.

   Ειδικά η σελίδα με τα addons είναι πολύ χρήσιμη πηγή. Είχα καιρό να μπω και βλέπω τώρα ότι έχει εμπλουτιστεί αρκετά – σε σημείο που κάποια στιγμή ίσως θα άξιζαν ένα δικό τους άρθρο-αφιέρωμα.

Comments are closed.