Το ότι το Twitter είναι γεμάτο ψεύτικους λογαριασμούς, είναι κάτι που το γνωρίζουμε ήδη. Υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν πως έως και το 46% των follower εταιρειών μπορεί να είναι ψεύτικοι, ενώ η κατάσταση στους δημοφιλείς Έλληνες του Twitter δεν μοιάζει να είναι καλύτερη. Επίσης, πρόσφατα είδαμε πόσο εύκολο είναι για οποιονδήποτε ακόμη και να αγοράσει ψεύτικους follower.

Αν νομίζετε, όμως, πως το πρόβλημα των ψεύτικων follower είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά τις διασημότητες ή αυτούς που αποφασίζουν να κάνουν την παρασπονδία και να αγοράσουν μερικές χιλιάδες, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Κι αυτό γιατί οι ψεύτικοι λογαριασμοί είναι σαν τις απόψεις: όλοι έχουν από μερικούς.

Το Status People, μια πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης που απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες, δημιούργησε το Fakers, μια ενδιαφέρουσα εφαρμογή που αναλαμβάνει να εντοπίσει τους ψεύτικους λογαριασμούς που σας ακολουθούν.

Αυτό που κάνει το Fakers είναι να παίρνει ένα δείγμα από τους follower σας (μέχρι 500 εγγραφές, ανάλογα με το πόσο δημοφιλής είσαστε) και το ελέγχει πάνω σε μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια που προσδιορίζουν τα χαρακτηριστικά ενός spammer.

Για παράδειγμα, σε ένα πολύ γενικό επίπεδο, οι λογαριασμοί που χρησιμοποιούνται για spam τείνουν να ακολουθούν λίγους λογαριασμούς ή ακόμη και κανέναν και να έχουν λίγα ή ακόμη και κανένα tweet. Στον αντίποδα, συνήθως ακολουθούν πολλούς άλλους χρήστες.

Το προϊόν του Fakers είναι μια οθόνη στην οποία μπορείτε να δείτε πόσοι από τους follower σας είναι ψεύτικοι, αλλά και πόσοι από αυτούς είναι ανενεργοί. Επίσης, μπορείτε να ελέγξετε τις αντίστοιχες επιδόσεις οποιουδήποτε άλλου χρήστη του Twitter, με μια απλή αναζήτηση.

Fake Twitter followers

 

Το κατά πόσο οι αναφορές του Fakers είναι αντιπροσωπευτικές της πραγματικότητας είναι κάτι που δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε. Συγκρίνοντας, πάντως, τα αποτελέσματα του @Freeweird και άλλων «κοινών θνητών» με τους αντίστοιχους λογαριασμούς διασημοτήτων του Twitter, βλέπουμε πως οι διαφορές στους ψεύτικους και ανενεργούς follower είναι τεράστιες.

Αν τα παραπάνω σας κίνησαν το ενδιαφέρον, μπορείτε να δοκιμάσετε το Fakers και να μας πείτε τις επιδόσεις σας.

Πηγή: TheNextWeb

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 14 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ