fsl-launcher Το FSL Launcher είναι μια εφαρμογή μέσω της οποίας μπορείτε να εκκινήσετε προγράμματα και αρχεία που βρίσκονται στον υπολογιστή σας. Θα έλεγα πως ανήκει στην ίδια κατηγορία με το Launchy, μόνο που ακολουθεί τελείως διαφορετική προσέγγιση, όπου εσείς καλείστε να οργανώσετε τις εφαρμογές και τα αρχεία σας με όποιον τρόπο σας βολεύει καλύτερα. Πιο συγκεκριμένα, ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του FSL Launcher περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Οι εφαρμογές και τα αρχεία οργανώνονται σε καρτέλες (tabs). Μπορείτε να προσθέσετε όσες καρτέλες θέλετε ή να αφαιρέσετε / επεξεργαστείτε τις ήδη υπάρχουσες. Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για το μεγάλο προσόν του προγράμματος.
  • Η προσθήκη των εφαρμογών γίνεται με ένα απλό drag and drop της συντόμευσης / αρχείου / φακέλου μέσα στην περιοχή της καρτέλας όπου θέλετε να εμφανίζεται.
  • Η κλήση της εφαρμογής γίνεται μεταφέροντας τον κέρσορα στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης σας. Είναι κάτι που το βρήκα πολύ πρακτικό, γιατί πρόκειται για περιοχή όπου δύσκολα πηγαίνει κανείς τον κέρσορα κατά λάθος ώστε να καλέσει την εφαρμογή χωρίς να το θέλει (σε αντίθεση π.χ. με τις υπόλοιπες γωνίες). Όταν δεν καλείτε την εφαρμογή, αυτή “κάθεται” διακριτικά στο tray χωρίς να ενοχλεί με κανέναν τρόπο.
  • Η εφαρμογή είναι πολύ γρήγορη και ελαφριά και επιβαρύνει ελάχιστα το σύστημα.
  • Είναι αρκετά παραμετροποιήσιμη, καθώς σας επιτρέπει να πειράξετε πολλές από τις ρυθμίσεις της.
  • Προσφέρει μια σειρά από θέματα (skins), δίνοντάς σας τη δυνατότητα να αλλάξετε την εμφάνισή της. Για να πω την αλήθεια όμως, κανένα τους δεν μου άρεσε ιδιαίτερα και προτίμησα να μείνω με το προεπιλεγμένο θέμα.
  • Λειτουργεί σε όλες τις εκδόσεις των Windows (συμπεριλαμβανομένων και των 7) και είναι μεταφρασμένη και στα Ελληνικά, αν και αρκετές από τις επιλογές στις ρυθμίσεις έχουν μείνει αμετάφραστες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα διαθέτει και μια επιπλέον έκδοση, τη λεγόμενη “supporters”, στην οποία έχουν πρόσβαση μόνο όσοι έχουν κάνει κάποια δωρεά στον δημιουργό του (ασχέτως ποσού). Πρακτικά, πρόκειται για την πλήρη έκδοση του προγράμματος, που προσθέτει επιπλέον δυνατότητες όπως επιλογή portable εγκατάστασης και κάποιες άλλες ευκολίες.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η “standard” έκδοση είναι “πετσοκομμένη” ή υπολειτουργεί με οποιονδήποτε τρόπο σε σχέση με την “supporters”. Ό,τι κάνει, το κάνει καλά.

Η ετυμηγορία: Πέρα από ένας απλός launcher (εργαλείο εκκίνησης προγραμμάτων), το FSL Launcher μπορεί να αξιοποιηθεί και για την αποσυμφόρηση της επιφάνειας εργασίας σας. Αν και δοκιμάζω συχνά πολλά προγράμματα, λίγα είναι εκείνα που καταλήγω να τα χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση. Το FSL Launcher, όμως, δείχνει ότι ήρθε για να μείνει.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://bit.ly/7QYqZJ

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 15 Ιανουαρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ