Το GanttProject είναι άλλο ένα δωρεάν και open source πρόγραμμα με το οποίο μπορείτε να υποκαταστήσετε ή και να αντικαταστήσετε τελείως το Microsoft Project. Σε σύγκριση με το OpenProj θα έλεγα πως έχει πιο όμορφο και “συμμαζεμένο” interface, το οποίο είναι μεταφρασμένο και στα ελληνικά.

Υστερεί, ωστόσο, στο ότι δεν έχει portable / standalone έκδοση, ενώ άβολο είναι και το γεγονός ότι τα αρχεία που έχουν δημιουργηθεί με το MS Project πρέπει να εισαχθούν με την επιλογή “import” και όχι μέσω του “open file”.

Αν πάντως ψάχνετε για υποκατάστατο του MS Project, αυτά τα δύο προγράμματα αξίζουν σίγουρα μια δοκιμή, ώστε να καταλήξετε σε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://ganttproject.biz/

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 29 Μαρτίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “GanttProject: Άλλη μια εναλλακτική του MS Project

  1. Pingback: Εναλλακτικές δωρεάν προτάσεις προγραμμάτων αντί του MS – Project | Corner Cafe

Comments are closed.