Google Analytics

Μια λειτουργία που σίγουρα θα αρέσει σε όλους τους χρήστες της και αναμένεται να αξιοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ανακοίνωσε η Google για λογαριασμό του Google Analytics. Πρόκειται για το Google Analytics Real-Time, που δίνει τη δυνατότητα προβολής των στατιστικών επισκεψιμότητας σε πραγματικό χρόνο, ώστε να βλέπετε τί συμβαίνει στο website σας τη στιγμή που συμβαίνει.

image

Το Real-Time εμφανίζει τους ενεργούς χρήστες που βρίσκονται στον ιστοχώρο σας αυτή τη στιγμή, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο το επισκέφθηκαν. Έτσι, θα μπορείτε για παράδειγμα να αξιολογήσετε καλύτερα το πόσο αποτελεσματική είναι μία καμπάνια που τρέξατε, να μελετήσετε τον αντίκτυπο που έχουν οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης στην επισκεψιμότητα αμέσως μετά τη δημοσίευση ενός νέου άρθρου αλλά και να δείτε μετά από πόση ώρα πέφτει η κίνηση.

image

Το Real-Time είναι διαθέσιμο μόνο στη νέα έκδοση του Google Analytics (κάτω από την καρτέλα “Dashboard”) και μόνο για λογαριασμούς στους οποίους έχετε δικαιώματα διαχειριστή. Προς το παρόν η πρόσβαση σε αυτό είναι περιορισμένη σε μικρή μερίδα χρηστών, αλλά μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να διατεθεί σε όλους. Αν πάντως βιάζεστε να το αποκτήσετε, μπορείτε να υποβάλλετε τη σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ώστε να σας δοθεί νωρίτερα η πρόσβαση.

Πηγή: Google Analytics Blog

Ενημέρωση: Μιας και απέκτησα κιόλας πρόσβαση στο νέο χαρακτηριστικό, να και οι πρώτες εικόνες από το Real-Time Analytics. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι οι καλύτερες, αφού πράγματι μπορείς να δεις σε πραγματικό χρόνο την κίνηση του website σου. Όλες σχεδόν οι ενδείξεις μεταβάλλονται αυτόματα χωρίς ο χρήστης να χρειαστεί να κάνει ανανέωση της σελίδας.

Έχοντας μάλιστα ανοιχτό το Real-Time στον Firefox και ανοίγοντας στο δίπλα παράθυρο το blog στον Chrome διαπίστωσα πως η ενημέρωση είναι άμεση, αφού η νέα επίσκεψη καταγράφηκε σχεδόν πριν προλάβουν να φορτώσουν κάποια από τα τελευταία στοιχεία της σελίδας (είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι κάθε screenshot που πήρα εμφανίζει και διαφορετικό αριθμό ενεργών χρηστών).

realtime-analytics2 realtimeanalytics1realtime-analytics3 realtime-analytics4

Κι ένα βιντεάκι για να το δείτε εν δράσει:

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

3 thoughts on “Στατιστικά χρήσης σε πραγματικό χρόνο προσθέτει το Google Analytics

  1. Pingback: Αναλύσεις σε βάθος με διαγράμματα ροής από το Google Analytics

  2. Pingback: Τρεις νέες βελτιώσεις για το Google Analytics

  3. Pingback: Google Analytics σε HTML5, τώρα προσβάσιμο και από το iPhone

Comments are closed.