Σε συμφωνία για την εξαγορά της Nik Software, της Γερμανικής εταιρείας ανάπτυξης της εφαρμογής Snapseed, προχώρησε η Google. Αν και η Nik Software αναπτύσσει αρκετές εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών, το «χρυσό αυγό» στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται πως ήταν το Snapseed, που έχει βραβευτεί από την Apple ως η καλύτερη εφαρμογή για το iPad για το 2011, χάρις στο περιβάλλον χρήσης του που αξιοποιούσε με ευρηματικό τρόπο τις δυνατότητες της συσκευής.

Το Snapseed, που κοστίζει 3,99 ευρώ, κατάφερε τον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας του να αποκτήσει πάνω από 9 εκατομμύρια χρήστες, ενώ διαθέτει εκδόσεις για Mac και Windows. Αν και, φυσικά, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τη δημοτικότητα του Instagram, ο τρόπος με τον οποίο αξιοποιεί τα φίλτρα θυμίζει αρκετά την δημοφιλή εφαρμογή που πριν από μερικούς μήνες εξαγοράστηκε από το Facebook.

Snapseed

Σύμφωνα με πηγές του The Verge, η ομάδα της Nik Software που ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη του Snapseed θα μετακομίσει στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Google ώστε να δουλέψει κατευθείαν με το τμήμα του Google+.

Ενδεχόμενη ενσωμάτωση των λειτουργιών του Snapseed στο κοινωνικό δίκτυο της Google θα μπορούσε να του δώσει άλλη ώθηση στον τομέα της διαχείρισης φωτογραφιών, όπου αυτή τη στιγμή υστερεί αρκετά έναντι του Facebook (το οποίο, πάντως, έχει έτσι κι αλλιώς το σημαντικότατο πλεονέκτημα της τεράστιας κοινότητας του Instagram).

Βέβαια, εάν η Google αγόρασε τη Nik Software για το Snapseed, ένα πολύ ενδιαφέρον ερώτημα έχει να κάνει με το ποιο θα είναι άραγε το μέλλον για τις υπόλοιπες εφαρμογές της εταιρείας.

Πηγή: The Verge

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Η Google εξαγόρασε το Snapseed: Απάντηση σε Facebook και Instagram;

  1. Pingback: Η Google παρουσίασε τo Google+ Communities και το Snapseed για Android

Comments are closed.