Η 6 Ιουνίου 2012 υπήρξε ημέρα-ορόσημο για το διαδίκτυο, αφού ανακηρύχτηκε ως η παγκόσμια ημέρα μετάβασης στην IPv6, με μερικές από τις σημαντικότερες εταιρείες του χώρου να ενεργοποιούν μόνιμα το πρωτόκολλο IPv6 στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Δύο εβδομάδες μετά, ο Οργανισμός Internet Society δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον infographic (φτιαγμένο με το Visual.ly) που παρουσιάζει συνοπτικά τους λόγους της αλλαγής (τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε στα ελληνικά εδώ), τα μέτρα που έχουν ληφθεί αλλά και το πού βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή.

Συνοπτικά, αναφέρουμε ότι πλέον η IPv6 χρησιμοποιείται στους ιστοχώρους περισσότερων από 3.000 υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των Google, Facebook, Yahoo!, Wikipedia, Bing, YouTube κ.α.), από 65 εκ των μεγαλύτερων διαδικτυακών παρόχων παγκοσμίως, καθώς και από 5 κατασκευαστές οικιακών συσκευών router.

worldipv6launch-infographic[1]

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ