Δυο εβδομάδες αφότου κυκλοφόρησε την εφαρμογή ζωντανής εγγραφής βίντεο για το Android, το Justin.tv έθεσε στη διάθεση του κοινού και το αντίστοιχο iPhone app. Η εφαρμογή είναι δωρεάν, υποστηρίζει streaming μεταδόσεις τόσο μέσω Wi-Fi όσο και μέσω 3G και χρησιμοποιεί hardware encoding για την βιντεοσκόπηση και τη μετάδοση, κάτι που συνεπάγεται πολύ καλή ποιότητα ήχου και εικόνας.

Το Justin.tv for iPhone λειτουργεί ως αυτόνομη (standalone) εφαρμογή και δεν χρειάζεται να έχετε κάνει προηγουμένως login στο website για να τη χρησιμοποιήσετε. Η σύνδεση, όπως και η εγγραφή, μπορούν να γίνουν απευθείας μέσα από το περιβάλλον της εφαρμογής.

justintv-register justintv-signin

Το πρώτο πράγμα που θα δει κανείς όταν το ανοίξει είναι οι οδηγίες χρήσης, οι οποίες δεν θα μπορούσαν να είναι απλούστερες: απλώς πατάτε το κόκκινο κουμπί και η εγγραφή αρχίζει! Ακόμη κι αν δεν είσαστε συνδεδεμένοι στην υπηρεσία, θα μεταφερθείτε στην οθόνη σύνδεσης και στη συνέχεια θα επανέλθετε για την έναρξη της μετάδοσης.

justintv-intro justin

Η μετάδοση ξεκινά αμέσως και αν επισκεφθείτε το κανάλι σας στο Justin.tv θα τη δείτε να παίζει. Για του λόγου το αληθές, στην παρακάτω εικόνα βλέπετε το προσωπικό μου κανάλι την ώρα που μεταδίδει ζωντανά το βίντεο.

justintv-broadcasting

Την ώρα που κάνετε το streaming, μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα σχόλια που γίνονται στο βίντεό σας ή να μοιράσετε απευθείας το link του μέσω Facebook ή Twitter.

Από εκεί και πέρα, η εφαρμογή προσφέρει επίσης δυνατότητα προβολής των βίντεο που αναμεταδίδουν εκείνη τη στιγμή άλλοι χρήστες και να πλοηγηθείτε σε αυτά ανά κατηγορία.

justintv(3) justintv(4)

Δεν ξέρω αν φταίει το ότι απέκτησα το iPhone μόλις πριν από 2 βδομάδες και είμαι ακόμα λίγο …ψαρωμένος, πάντως η άποψή μου για το Justin.tv for iPhone είναι πως πρόκειται για μια εντυπωσιακή δωρεάν εφαρμογή που αξίζει σίγουρα να δοκιμάσετε (θα μπορούσε ενδεχομένως να αξιοποιηθεί ακόμη και για μεταδόσεις αγώνων απευθείας από το γήπεδο…).

» Επισκεφθείτε τη σελίδα του Justin.tv for iPhone στο iTunes για να το κατεβάσετε

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Το Justin.tv for iPhone σας επιτρέπει να κάνετε ζωντανές μεταδόσεις βίντεο απευθείας από το κινητό σας τηλέφωνο

  1. Pingback: Tweets that mention Το Justin.tv for iPhone σας επιτρέπει να κάνετε ζωντανές μεταδόσεις βίντεο απευθείας από το κινητό σας τηλέφωνο | Freeweird -- Topsy.com

  2. Pingback: Σημαντικές βελτιώσεις στο Hangouts ανακοινώνει η Google

Comments are closed.