Εάν ψάχνετε για μια αξιόλογη σουίτα γραφείου και δεν είσαστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για την αγορά του MS Office, το LibreOffice είναι μια λύση που αξίζει να έχετε υπόψη σας. Ειδικά μετά την τελευταία του αναβάθμιση, το LibreOffice 4.0 είναι, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, η πρώτη έκδοση που αντανακλά τους στόχους που είχε θέση η κοινότητα πίσω στον Σεπτέμβριο του 2010: πιο καθαρή βάση κώδικα, βελτιωμένο πακέτο χαρακτηριστικών, καλύτερη διαλειτουργικότητα και πληρέστερο οικοσύστημα.

Πιο συγκεκριμένα, το LibreOffice 4.0 φέρνει μια σειρά από βελτιώσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η συνεργασία με πολλά συστήματα διαχείρισης εγγράφων όπως τα Alfresco, IBM FileNet P8, Microsoft Sharepoint 2010, Nuxeo, OpenText, SAP NetWeaver Cloud Service και άλλα, μέσω του προτύπου CMIS.

Επίσης, υπάρχει καλύτερη διαχείριση των αρχείων DOCX και RTF, δυνατότητα εισαγωγής αρχείων Microsoft Publisher και βελτιώσεις στην εισαγωγή αρχείων του Visio.

Από εκεί και πέρα έχει προστεθεί υποστήριξη για καλύτερη ενσωμάτωση στο περιβάλλον Unity και η δυνατότητα προσθήκης θεμάτων από το Personas του Firefox, ενώ υπάρχουν αρκετές βελτιώσεις στην ταχύτητα της εφαρμογής.

Κατεβάστε το LibreOffice 4.0 ή δείτε την πλήρη λίστα των χαρακτηριστικών του.

Πηγή: The Document Foundation

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2013. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “LibreOffice 4.0, με αρκετές βελτιώσεις και πιο καθαρό κώδικα

  1. Το LibreOffice είναι fork του Open Office, που δημιουργήθηκε μετά την εξαγορά της Sun από την Oracle (λόγω των ανησυχιών που εκφράστηκαν για τη στάση που θα διατηρούσε η Oracle απέναντι στο Openoffice.org, που ανήκε στη Sun). Νομίζω πως πλέον το LibreOffice είναι αυτό που ενημερώνεται πιο συστηματικά και είναι πιο “ζωντανό” project.

Comments are closed.