Μια ευχάριστη έκπληξη έφερε ο Άγιος Βασίλης σε όσους σκόπευαν να αγοράσουν το – καθόλου φτηνό (80 ευρώ) – LogMeIn Ignition, αφού η εταιρεία αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια δωρεάν έκδοση της εφαρμογής που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της λειτουργικότητάς του. Το νέο LogMeIn για iOS δίνει τη δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης ενός υπολογιστή, είτε πρόκειται για PC είτε για Mac, αλλά και προβολής των αρχείων του σκληρού του δίσκου μέσα από το περιβάλλον του iPhone ή του iPad.

LogMeIn για iOS LogMeIn για iOS

Η εφαρμογή του LogMeIn σας δίνει δύο διαφορετικούς τρόπους για να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν υπολογιστή μέσω της φορητής συσκευής σας. Ο πρώτος αφορά τον «παραδοσιακό» απομακρυσμένο έλεγχο του λειτουργικού συστήματος, σαν να βρισκόσασταν μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή. Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν είναι πάντοτε η πιο πρακτική λύση, ειδικά όταν ο χειρισμός γίνεται από την μικρή οθόνη του iPhone.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο δεύτερος τρόπος ελέγχου είναι μάλλον πιο βολικός, καθώς εμφανίζει ολόκληρη τη δομή του σκληρού δίσκου του υπολογιστή, επιτρέποντάς σας να πλοηγηθείτε εύκολα και γρήγορα στα αρχεία του, να τα ανοίξετε, να τα μεταφέρετε, να τα επεξεργαστείτε ή ακόμη και να τα διαγράψετε. Το κακό βέβαα είναι πως ο συγκεκριμένος τρόπος προβολής είναι διαθέσιμος δωρεάν μόνο για 30 ημέρες, οπότε και λήγει η trial έκδοση της desktop εφαρμογής για να περάσει στην αντίστοιχη δωρεάν, που περιορίζεται μόνο στην «παραδοσιακή» απομακρυσμένη πρόσβαση.

 LogMeIn για iOS LogMeIn για iOS

Όλα τα παραπάνω είναι διαθέσιμα στη δωρεάν έκδοση της εφαραμογής του LogMeIn. Όσοι, από την άλλη, έχουν ήδη αγοράσει το LogMeIn Ignition μεταφέρονται αυτόματα στην Pro έκδοση της εφαρμογής που περιλαμβάνει επιπλέον δυνατότητες όπως HD streaming, online αποθηκευτικό χώρο και καλύτερη διαχείριση των αρχείων μεταξύ των συσκευών.

via TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ