ExpressMainLogo Τρόποι για να αποκτήσετε απομακρυσμένη πρόσβαση σε έναν υπολογιστή υπάρχουν πολλοί, δωρεάν και μη. Όλοι τους όμως χρειάζονται λίγο έως πολύ κάποιες ρυθμίσεις και ένα αρκετά καλό επίπεδο γνώσεων. Και εντάξει, εσείς μπορεί να είστε προχωρημένοι χρήστες, δεν συμβαίνει όμως πάντα το ίδιο και με το άτομο στου οποίου το μηχάνημα θέλετε να μπείτε (π.χ. ο άσχετος φίλος που δεν έχει ιδέα από υπολογιστές και σας παίρνει πανικόβλητος τηλέφωνο για να ζητήσει βοήθεια για κάποιο πρόβλημα που προέκυψε ξαφνικά και που δυσκολεύεται ακόμα και να το περιγράψει).

Το LogMeIn Express, η προς το παρόν beta υπηρεσία της γνωστής στο χώρο LogMeIn, είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να σας επιτρέπει να δώσετε και να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν υπολογιστή εύκολα, γρήγορα και χωρίς να απαιτεί τεχνικές γνώσεις. Η όλη διαδικασία, που δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι διαρκεί το πολύ 1-2 λεπτά, περιλαμβάνει τα εξής απλά βήματα:

  • Και οι δύο πλευρές – αυτός, δηλαδή, που μοιράζει τον υπολογιστή του κι αυτός που θα αποκτήσει πρόσβαση σε αυτόν – πηγαίνουν στη σελίδα της εφαρμογής.
  • Αυτός που θέλει να δώσει πρόσβαση στον υπολογιστή του (π.χ. ο άσχετος φίλος που λέγαμε παραπάνω) κατεβάζει μια μικρή εφαρμογή πατώντας το κουμπί “share” (βλ. εικόνα 1) και την τρέχει.
  • Η εφαρμογή δεν χρειάζεται καν εγκατάσταση και τρέχει απευθείας. Όταν ανοίξει, δημιουργει έναν 12ψήφιο αριθμό (βλ. εικόνα 2) τον οποίο ο χρήστης αντιγράφει και τον δίνει σε αυτόν με τον οποίο θέλει να μοιραστεί τον υπολογιστή του.
  • Το μόνο που έχει να κάνει ο άλλος χρήστης είναι να επικολλήσει τον αριθμό αυτό στο πεδίο “View another screen” στο website που άνοιξε στο πρώτο βήμα (βλ. εικόνα 3). Αυτό ήταν! Με το που θα πατήσει “View”, θα φορτώσει στον browser του η οθόνη του άλλου χρήστη.

Το LogMeIn Express δίνει επιπλέον τη δυνατότητα στον κάτοχο του υπολογιστή να δώσει τον έλεγχό στον απομακρυσμένο χρήστη. Σε αυτή την περίπτωση, και οι δύο χρήστες μπορούν να ελέγξουν το μηχάνημα ταυτόχρονα, ο καθένας με το ποντίκι και το πληκτρολόγιό του. Επίσης, προσφέρει τη δυνατότητα chat μεταξύ των χρηστών (εικόνα 4).

Η κρυπτογράφηση που χρησιμοποιεί η εφαρμογή είναι 256-bit SSL που, από ότι διαβάζω, θεωρείται πολύ ασφαλής. Επίσης, εννοείται πως ο 12ψήφιος αριθμός που ανοίγει την πρόσβαση είναι προσωρινός και όταν το πρόγραμμα κλείσει παύει να ισχύει (την επόμενη φορά που θα το ξανατρέξει ο χρήστης, θα δημιουργήσει νέο αριθμό).  Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως το όριο των χρηστών με τους οποίους μπορεί κανείς να μοιραστεί τον υπολογιστή του είναι 100.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: https://secure.logmein.com/US/products/express/Default.aspx

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2009. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “LogMeIn Express: Ο πιο εύκολος τρόπος για τον απομακρυσμένο έλεγχο ενός υπολογιστή

  1. Pingback: TeamViewer: απομακρυσμένη διαχείριση για αρχάριους …με απαιτήσεις | Freeweird

Comments are closed.