Ο Βύντρα είναι καλύτερος ως στόπερ ή ως δεξί μπακ; Θα πρέπει ο Λυμπερόπουλος να παίζει στην κορυφή της επίθεσης ή μήπως είναι προτιμότερο να βγαίνει ως κρυφός κυνηγός, πίσω από τα φορ; Και ποια είναι επιτέλους η ιδανική θέση για τον Τοροσίδη;

Το «Μάθε Μπαλίτσα» είναι μια δωρεάν online εφαρμογή για ποδοσφαιρόφιλους που διαφωνούν με τις επιλογές του προπονητή (για όλους δηλαδή) και τους αρέσει να πειραματίζονται με σχήματα και τακτικές, προτείνοντας τις δικές τους αγαπημένες ενδεκάδες.

image

Με το «Μάθε Μπαλίτσα» μπορείτε να πάρετε τη θέση του… Βαλβέρδε, του Περέιρα ή του Χιμένεθ και να διαμορφώσετε τα δικά σας συστήματα και τακτικές. Η δημιουργία της ενδεκάδας γίνεται με απλό drag and drop και μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 9 διαφορετικά συστήματα, ενώ στο μέλλον προβλέπεται να προστεθούν κι άλλα.

Προς το παρόν διαθέσιμες είναι οι ομάδες που συμμετέχουν στην ελληνική Super League και αυτές του Champions League, ενώ μπορείτε να προσθέσετε σε οποιαδήποτε ομάδα «φανταστικούς παίκτες» δίπλα στους ήδη υπάρχοντες (ενδείκνυται στις μεταγραφικές περιόδους ή και απλά για χαβαλέ). Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να υποδείξετε την κατεύθυνση προς την οποία κινούνται συνήθως οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, χρησιμοποιώντας τα ειδικά βελάκια.

Στο τέλος, μπορείτε να «φωτογραφήσετε» τη δημιουργία σας και να τη μοιραστείτε είτε αντιγράφοντας το δημόσιο URL της ή και απευθείας μέσω Facebook και Twitter. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα απλό .jpeg, που μπορεί να ενσωματωθεί σε blogs ή ιστοσελίδες με όποιον τρόπο θέλετε.

Η εφαρμογή έχει στηθεί σε custom CMS (SmartCMS), που στηρίζεται σε MySQL και PHP, ενώ σε επίπεδο παρουσίασης χρησιμοποιήθηκε ο συνδυασμός PHP – HTML/CSS3 – jQuery/Ajax/Javascript.

Επειδή έχω συμμετάσχει στη δημιουργία του «Μάθε Μπαλίτσα» θα αποφύγω το προσωπικό σχόλιο, μιας και δεν θα ήμουν αντικειμενικός. Επίσης, έχετε υπόψη πως είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζουμε την εφαρμογή σε ευρύ κοινό (είναι κάτι σαν beta φάση δηλαδή), γι’ αυτό αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή έχετε παρατηρήσεις και προτάσεις για βελτίωση, θα θέλαμε να μας τις στείλετε, χρησιμοποιώντας την σχετική φόρμα επικοινωνίας.

Αναλυτικές οδηγίες χρήσης μπορείτε να βρείτε στο blog του «Μάθε Μπαλίτσα», ενώ η εφαρμογή διαθέτει και αγγλική έκδοση, το Footy Tactics.

» Επισκεφθείτε το «Μάθε Μπαλίτσα»

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Φτιάξτε και μοιραστείτε στα γρήγορα την ενδεκάδα της αγαπημένης σας ομάδας, με το «Μάθε Μπαλίτσα»

  1. Pingback: Tweets that mention Φτιάξτε και μοιραστείτε στα γρήγορα την ενδεκάδα της αγαπημένης σας ομάδας, με το «Μάθε Μπαλίτσα» | Freeweird -- Topsy.com

Comments are closed.