Αν κάποια στιγμή δείτε στο timeline του Twitter σας αναφορές ότι η Ναζιστική Γερμανία εισβάλλει στην Ελλάδα, μην τρομάξετε και μη σπεύσετε να λεηλατήσετε το σουπερμάρκετ της γειτονιάς σας. Κατά πάσα πιθανότητα θα έχετε πέσει σε κάποιο από τα Tweets του 24χρονου Alwyn Collinson που αποφάσισε να καλύψει τα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέσα από Tweets σαν να συνέβαιναν σε πραγματικό χρόνο, σε ένα εγχείρημα που, ακριβώς για αυτό το λόγο, προορίζεται να διαρκέσει 6 ολόκληρα χρόνια.

Πρόκειται για το @RealTimeWWII, του οποίου η αφήγησή ακολουθεί έναν καθαρά ειδησεογραφικό τρόπο γραφής, παραπέμποντας συχνά σε αποκόμματα της εποχής, φωτογραφίες και άλλα ιστορικά ντοκουμέντα. Στόχος είναι να προσομοιώσει όσο το δυνατόν καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο θα γινόταν η ανταπόκριση εάν πράγματι εκείνες τις μέρες το Twitter υπήρχε.

@RealTimeWWII

Ο Collinson, που σπούδασε ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, εξηγεί πως η ιδέα δεν αποτελέσε προϊόν μακροχρόνιου προγραμματισμού αλλά του ήρθε μάλλον ξαφνικά στα τέλη Αυγούστου. Λίγες μέρες αργότερα δημιούργησε τον λογαριασμό και άρχισε τα Tweets, ακριβώς πάνω στην ώρα για προλάβει την Γερμανική εισβολή στην Πολωνία.

Αν και στην αρχή τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα, πλέον η ενημέρωση του λογαριασμού έχει γίνει για αυτόν ρουτίνα, ενώ χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Social Oοpmph μπορεί να προγραμματίζει τα Tweets κατά τη διάρκεια του 24ώρου, χωρίς να χρειάζεται να χάνει τον ύπνο του. 

Το @RealTimeWWII έχει αποκτήσει ήδη πάνω από 80.000 followers και, εκτός από τα Αγγλικά, είναι επίσης διαθέσιμο στα Ρωσικά, τα Ισπανικά και τα Πορτογαλικά. Και καθώς με τους πολλούς followers έρχεται και η μεγάλη ευθύνη, ο Collinson έχει δεσμευτεί να συνεχίσει να ενημερώνει τον λογαριασμό, ό,τι κι αν συμβεί, για τα επόμενα έξι χρόνια.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε μια σύντομη συνέντευξή του στο Channel 4.

Πηγή: Channel 4 News via @agiati

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 11 Νοεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

3 thoughts on “24χρονος καλύπτει λεπτό προς λεπτό με Tweets τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (για τα επόμενα 6 χρόνια)

  1. Pingback: 24χρονος καλύπτει με Tweets τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (για τα επόμενα 6 χρόνια) | Corner Cafe

  2. Pingback: Το χρονικό της βύθισης του Τιτανικού σε Tweets

Comments are closed.