Το SuperF4 είναι μια μικρή εφαρμογή που τερματίζει άμεσα ένα πρόγραμμα ή μια διεργασία με το πάτημα μιας πληκτροσυντόμευσης. Γιατί όμως να προτιμήσει κανείς το SuperF4 αντί για το παραδοσιακό Ctrl+Alt+Delete; Ο λόγος είναι απλός:

Ο τερματισμός μιας διεργασίας από την διαχείριση διεργασιών των Windows (Task Manager) συχνά αδυνατεί να τερματίσει ένα «επίμονο» πρόγραμμα, με αποτέλεσμα η μόνη λύση να είναι η επανεκκίνηση. Αυτό γιατί τα Windows δεν είναι εκείνα που τερματίζουν στην πραγματικότητα το κολλημένο πρόγραμμα, αλλά απλά στέλνουν σε αυτό το αίτημα, αφήνοντάς του την επιλογή του αν θα κλείσει ή όχι.

Το SuperF4 αντίθετα, τερματίζει «με τη βία» την εφαρμογή, χωρίς ερωτήσεις και χωρίς καθυστερήσεις (ο τερματισμός γίνεται ακαριαία). Οι προεπιλεγμένες συντομεύσεις που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα είναι το Ctrl+Alt+F4, που τερματίζει ακαριαία το παράθυρο που εκείνη τη στιγμή βρίσκεται στο προσκήνιο και το Win+F4, που σας επιτρέπει να επιλέξετε με τον κέρσορα την εφαρμογή που θέλετε να τερματίσετε. Αυτό που θα πρέπει να έχετε υπόψη σας όταν το χρησιμοποιήσετε είναι ότι από τη στιγμή που θα πατήσετε την συντόμευση του τερματισμού, δεν υπάρχει περιθώριο αναίρεσης, αφού το πρόγραμμα δεν θα ζητήσει καμία επιβεβαίωση.

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια πολύ πρακτική εφαρμογή που θα εύχεστε να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατό λιγότερο, αλλά που κάποιες φορές θα σας γλιτώσει από ανεπιθύμητες επανεκκινήσεις κι εκνευριστικές αναμονές.

Επιπλέον πλεονέκτημα το ότι διαθέτει και portable έκδοση που τρέχει απευθείας χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://code.google.com/p/superf4/

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 31 Ιουλίου 2009. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ