Το SyncToy είναι ένα δωρεάν εργαλείο της Microsoft που επιτρέπει τον συγχρονισμό των περιεχομένων μεταξύ διαφορετικών φακέλων. Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να συγχρονίσει τα περιεχόμενα ενός φακέλου που βρίσκεται στον σκληρό του δίσκο με αυτά ενός άλλου φακέλου που βρίσκεται σε εξωτερικό σκληρό ή usb stick.

Είναι πολύ βολικό, εύχρηστο και αξιόπιστο. Δεν έχει προηγμένες επιλογές και πολλές ρυθμίσεις, αλλά αυτό που κάνει το κάνει καλά και το θεωρώ ιδανικό για τον μέσο χρήστη. Η σταθερή του έκδοση είναι η 1.4, η οποία όμως εμφανίζει προβλήματα με τους ελληνικούς χαρακτήρες, γι’ αυτό προτείνω την έκδοση 2.0, η οποία αν και beta μέχρι στιγμής μου έχει λειτουργήσει άψογα και δεν εμφανίζει κανενός είδους προβλήματα.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: SyncToy v.2.0 Beta | SyncToy 1.4

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ