Έχοντας ιδρυθεί το 1988, ο The HALO Trust είναι ο παλαιότερος και μεγαλύτερος μη κερδοσκοπικός οργανισμός εντοπισμού και απομάκρυνσης ναρκών παγκοσμίως. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι σήμερα έχει καθαρίσει πάνω από 400.000 στρέμματα γης, αφαιρώντας πάνω από 13 εκατομμύρια νάρκες και άλλα εκρηκτικά υλικά, απομεινάρια των διαφόρων πολέμων. Αξιοποιώντας από το 2006 το Google Earth ως εργαλείο για τον εντοπισμό ναρκών, ο HALO δίνει πλέον σε όλους τη δυνατότητα να δουν τα αποτελέσματα της δουλειάς του μέσα από την ίδια την εφαρμογή της Google.

Πιο συγκεκριμένα, έχει δημιουργήσει μια ειδική ιστοσελίδα όπου περιγράφει το όλο εγχείρημα μέσα από μια σειρά βίντεο στα οποία έχει δανείσει την φωνή της η Αντζελίνα Τζολί, ενώ διαθέτει για λήψη ολόκληρη την ξενάγηση σε αρχείο kmz, για να την δείτε διαδραστικά μέσω του Google Earth.

Δίχως αμφιβολία, ένας από τους πιο αξιόλογους τρόπους αξιοποίησης της υπηρεσίας.

Πηγή: Google Lat Long Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ