Θυμάστε το κοριτσάκι με το κόκκινο φόρεμα στη «Λίστα του Σίντλερ» ή τις σκηνές του “Sin City”, όπου το κόκκινο του αίματος είναι το μοναδικό χρώμα σε μια κατά τα άλλα ασπρόμαυρη εικόνα; Το Tintii σας δίνει τη δυνατότητα να πετύχετε αντίστοιχα αποτελέσματα στις φωτογραφίες σας, ακόμη κι αν δεν έχετε την παραμικρή ιδέα σε θέματα επεξεργασίας εικόνας.

Πιο συγκεκριμένα, με το Tintii μπορείτε να κρατήσετε το χρώμα σε συγκεκριμένα μόνο αντικείμενα μιας φωτογραφίας, αφήνοντας τα υπόλοιπα ασπρόμαυρα. Τονίζετε, έτσι, τα συγκεκριμένα αντικείμενα, δίνοντας μια «καλλιτεχνική» νότα στη φωτογραφία σας, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε τίποτα περισσότερο από μερικά κλικ και, το πιο σημαντικό, χωρίς να χρειάζονται τεχνικές γνώσεις.

Το Tintii διατίθεται ως plugin για το Photoshop και το Paint Shop Pro έναντι αντιτίμου (11 ευρώ τη στιγμή που γράφεται αυτή η παρουσίαση), ωστόσο η «αυτόνομη» (standalone) έκδοσή του είναι δωρεάν και σίγουρα είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες ενός απλού χρήστη.

Επιπλέον, η εφαρμογή είναι cross platform, καθώς τρέχει όχι μόνο σε Windows, αλλά και σε Linux και Mac.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.indii.org/software/tintii

ΥΓ: …κι άλλες δυο φωτογραφίες που έφτιαξα πειραματιζόμενος με το Tintii:

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 23 Οκτωβρίου 2009. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ