Το PureText είναι μικρό και διακριτικό προγραμματάκι που «κάθεται» στην μπάρα εργασιών των Windows και σας δίνει τη δυνατότητα να επικολλήσετε (paste) σε οποιαδήποτε εφαρμογή κείμενα που έχετε αντιγράψει, απαλλαγμένα από κάθε είδους μορφοποίηση που μπορεί να είχαν κατά την αντιγραφή τους.

Πρακτικά, το αποτέλεσμα είναι ίδιο με αυτό που θα είχατε εάν ανοίγατε το notepad και επικολλούσατε εκεί το αντιγραμμένο κείμενο, για να το μεταφέρετε στη συνέχεια «καθαρό» στο πρόγραμμα όπου πραγματικά θέλετε να κάνετε την επικόλληση (π.χ. στο Word).

Πρόκειται για την ίδια λειτουργία για την οποία παλιότερα χρησιμοποιούσα το Extended Copy Menu στον Firefox, με τη σημαντική διαφορά ότι το PureText λειτουργεί σε όλα τα προγράμματα των Windows και όχι μόνο στον Firefox κι επιπλέον, ότι εκτελείται με πληκτροσυντόμευση (Win + V από προεπιλογή) και όχι μέσω ειδικού μενού στο δεξί κλικ, πράγμα που βρίσκω πολύ πιο βολικό. Ουσιαστικά, αντιγράφετε το κείμενο όπως θα το αντιγράφατε και κάθε άλλη φορά και η μόνη διαφορά είναι ότι αντί για Ctrl + V που είναι η «παραδοσιακή» επικόλληση των Windows, πατάτε Win + V για «καθαρή» επικόλληση. Και εάν το Win + V δεν σας βολεύει, μπορείτε να αλλάξετε τη συντόμευση μέσα από τις ρυθμίσεις του προγράμματος.

Σημείωση: Το Win είναι το πλήκτρο που βρίσκεται ανάμεσα στο ctrl και το alt.

Το PureText είναι μια απλή αλλά εξαιρετικά πρακτική εφαρμογή που σίγουρα θα εκτιμήσουν όσοι συνηθίζουν να αντιγράφουν συχνά κείμενα από ιστοσελίδες στο word.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://stevemiller.net/puretext/

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 24 Οκτωβρίου 2009. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Καθαρίστε αυτόματα τον ανεπιθύμητο κώδικα και τις μορφοποιήσεις από τα κείμενα που επικολλάτε, με το PureText

  1. Pingback: 10+ δωρεάν προγράμματα για content managers και bloggers

Comments are closed.