Το “Translation Center”, το κέντρο μετάφρασης του Twitter, που ξεκίνησε να λειτουργεί τον Φλεβάρη του 2011, άνοιξε τις πύλες του για έξι ακόμη γλώσσες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και τα Ελληνικά. Οι υπόλοιπες γλώσσες είναι τα Καταλανικά, τα Αφρικανικά, τα Ουκρανικά, τα Τσέχικα και τα Βασκικά. Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση του Twitter, οι 6 αυτές γλώσσες ήταν οι πιο δημοφιλείς μεταξύ των χρηστών της υπηρεσίας, κάτι που αν μη τι άλλο καταδεικνύει το πόσο δημοφιλές έχει γίνει στην Ελλάδα.

Twitter Translation Center

Για την μετάφραση των όρων του το Twitter αξιοποιεί τους ίδιους τους χρήστες του, γι’ αυτό όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια μπορούν να δώσουν την σχετική εξουσιοδότηση στην εφαρμογή Translation Center.

Twitter Translation Center

Αξίζει να σημειωθεί πως το Twitter είναι μέχρι στιγμής διαθέσιμο σε 28 γλώσσες, κάτι που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην μεγάλη κοινότητα εθελοντών μεταφραστών του, που αυτή τη στιγμή πλησιάζουν το μισό εκατομμύριο σε όλο τον κόσμο.

via TheNextWeb

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 17 Μαΐου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

6 thoughts on “Ξεκινά η μετάφραση του Twitter στα Ελληνικά

  1. Pingback: Κυκλοφόρησε η Ελληνική έκδοση του Twitter

Comments are closed.