Το Visual.ly είναι μια φιλόδοξη και αρκετά πρωτότυπη υπηρεσία που ξεκίνησε τη λειτουργία της το καλοκαίρι του 2011, με σκοπό να εκμεταλλευτεί ένα από τα πιο ανερχόμενα φαινόμενα της online εποχής μας: τα infographics. Από τότε μέχρι σήμερα, το Visual.ly ήταν ένας χώρος όπου μπορούσε κανείς να ανεβάσει και να μοιραστεί το infographic του. Αυτό, όμως, που μας έκανε να την παρακολουθούμε  από κοντά ήταν η υπόσχεση ότι σύντομα θα λάνσαρε μηχανισμό εύκολης και αυτοματοποιημένης δημιουργίας infographics από τους ίδιους τους χρήστες, με λίγα μόνο κλικ.

Μερικούς μήνες μετά, το Visual.ly εκπλήρωσε την υπόσχεσή του και εγκαινίασε το Visual.ly Create, έναν χώρο όπου τα μέλη του (η εγγραφή είναι δωρεάν) μπορούν να δημιουργήσουν εύκολα τα δικά τους infographics. Για αρχή, η υπηρεσία διαθέτει μερικά προκαθορισμένα πρότυπα που οπτικοποιούν δεδομένα όπως συγκεκριμένα hashtags του Twitter ή στατιστικά στοιχεία για το προφίλ σας στο Facebook. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε τους λογαριασμούς σας και να δηλώσετε τα απαραίτητα στοιχεία, και από εκεί και πέρα το infographic δημιουργείται αυτόματα.

Visual.ly Create

Σύμφωνα, μάλιστα, με την υπηρεσία, το Twitter και το Facebook είναι μόνο η αρχή, αφού το Visual.ly αναμένεται σύντομα να προσθέσει πολλές ακόμα επιλογές ως προς τα διαθέσιμα feeds από τα οποία θα αντλεί δεδομένα, αλλά και νέα templates.

Τα παραγόμενα infographics μπορούν να διαμοιραστούν μέσω Facebook, Twitter, e-mail, αλλά και να ενσωματωθούν στις ιστοσελίδες σας.

Έχετε πάντως υπόψη πως επειδή το Visual.ly είχε ήδη δημιουργήσει αρκετές προσδοκίες, η εκκίνηση του Visual.ly Create φαίνεται πως επιβάρυνε σε μεγάλο βαθμό τους servers τους, με αποτέλεσμα κάποια στοιχεία να αδυνατούν να φορτώσουν. Εάν, λοιπόν, δεν καταφέρετε να δημιουργήσετε αμέσως το infographic που θέλετε, θα χρειαστεί να κάνετε λίγη υπομονή…   

amentioto infographic

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

3 thoughts on “Το Visual.ly ανοίγει τις πύλες του και σας επιτρέπει να φτιάξετε τα δικά σας infographics

  1. Pingback: Το Visual.ly ανοίγει τις πύλες του και σας επιτρέπει να φτιάξετε τα δικά σας infographics | greekelections12

Comments are closed.