«Δε με νοιάζει τί λένε για μένα, φτάνει να γράφουν σωστά το url», θα μπορούσε να είναι η σύγχρονη παραλλαγή εκείνης της παλιάς, γνωστής φράσης για τη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Tynt, ένα 2%-6% των επισκεπτών ενός δικτυακού τόπου καταλήγει να αντιγράψει μέρος του περιεχομένου.  Το ερώτημα είναι: πόσοι από αυτούς θα μπουν στον κόπο να συμπεριλάβουν link προς την πηγή; Όχι πολλοί, υποθέτω, και αυτό όχι από υστεροβουλία αλλά επειδή απλώς είναι ένα επιπλέον βήμα. Κι όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε πόσο αποτρεπτικό μπορεί να είναι σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και το ένα κλικ παραπάνω.

Το Tynt είναι μια υπηρεσία που κάνει κάτι πολύ απλό, όσο και έξυπνο: Κάθε φορά που ένας χρήστης αντιγράφει περιεχόμενο από το website ή το blog σας, ενσωματώνει αυτόματα στο τέλος του αντεγραμμένου κειμένου τη διεύθυνση της συγκεκριμένης σελίδας.

Για να ενσωματώσετε το Tynt στη σελίδα σας, απλώς κάντε δωρεάν εγγραφή στο website τους, συμπληρώστε τα στοιχεία που θα σας ζητηθούν (τη διεύθυνση του website ή του blog σας) και αντιγράψτε τον κώδικα που θα δημιουργηθεί ακριβώς στο σημείο που υποδεικνύουν οι σχετικές οδηγίες. Ανάλογα με το CMS ή την πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε οι οδηγίες ενδέχεται να είναι ελαφρώς διαφορετικές, ωστόσο ο κώδικας μπαίνει συνήθως πριν από το κλείσιμο του </body>.

demo Αυτό ήταν! Την επόμενη φορά που κάποιος αντιγράψει κείμενο από το website σας, κατά την επικόλληση θα δει να εμφανίζεται και η παραπομπή στη σελίδα προέλευσης.

Επιπλέον, το Tynt παρέχει, μέσω του Tynt Insight, δωρεάν στατιστικά χρήσης που εμφανίζουν πληροφορίες για το περιεχόμενο που αντιγράφεται κάθε φορά από τους επισκέπτες του website σας. Η διπλανή εικόνα δείχνει ένα παράδειγμα, ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος για να το δείτε στην πράξη είναι να αντιγράψετε μόνοι σας ένα απόσπασμα από τη σελίδα που διαβάζετε αυτή τη στιγμή και να δοκιμάσετε να το επικολλήσετε κάπου.

Ας σημειωθεί, ασφαλώς, πως εάν ο χρήστης το επιθυμεί μπορεί πάντα να αφαιρέσει μόνος του την παραπομπή (αυτό είναι κάτι που ξεφεύγει από τον έλεγχό σας). Όπως και να το δείτε όμως, αν είστε blogger ή ιδιοκτήτης δικτυακού τόπου, το Tynt είναι μια υπηρεσία που αξίζει να δοκιμάσετε, αφού το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αυξήσει την επισκεψιμότητα και ποτέ το αντίστροφο.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.tynt.com/

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Βεβαιωθείτε πως όσοι αντιγράφουν περιεχόμενο από το website σας συμπεριλαμβάνουν το link, με το Tynt

  1. παιδιά σας αγαπώ! 🙂 κι όλο έλεγα να ψάξω πώς γίνεται αυτό κι όλο το αμελούσα..

Comments are closed.