Το TriX είναι ένα από τα προγράμματα που για να καταλάβεις καλύτερα τί ακριβώς κάνουν, πρέπει να τα δοκιμάσεις. Σε πολύ γενικές γραμμές, σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ένα κείμενο σε οποιοδήποτε πρόγραμμα των Windows και να το τροποποιήσετε (μετατροπή πεζών σε κεφαλαία και το αντίστροφο, καθάρισμα από μορφοποιήσεις κλπ), να το ακούσετε (text-to-speech), να κάνετε αναζήτηση με αυτό σε διάφορες μηχανές αναζήτησης και άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες, να το μεταφράσετε μέσω του Google Translate, ή να μετατρέψετε την τιμή του σε κάποια μονάδα μέτρησης, εάν πρόκειται για αριθμό.

Επιπλέον, το TriX υποστηρίζει λειτουργίες όπως αυξομείωση της έντασης της φωνής, επιλογέα χρωμάτων (color picker) και πολλά άλλα. Κι όλα αυτά με τη χρήση απλών πληκτροσυντομεύσεων (keyboard shortcuts) και χωρίς να χρειάζεται καν εγκατάσταση.

Οι διαθέσιμες λειτουργίες του TriX είναι τόσες πολλές που δεν θα μπορούσα να τις απαριθμήσω όλες εδώ (τρέξτε το, δείτε τη διαθέσιμη λίστα και θα καταλάβετε…). Κάθε λειτουργία έχει τη δική της συντόμευση, την οποία μπορείτε να αλλάξετε ή να απενεργοποιήσετε.

settingslist translatorconverter

Αν, από την άλλη, δεν είστε ο τύπος που χρησιμοποιεί τις συντομεύσεις του πληκτρολογίου, μπορείτε να καλέσετε μια λίστα με όλες τις διαθέσιμες λειτουργίες του TriX και να επιλέξετε με το ποντίκι αυτή που θέλετε να τρέξετε. Βέβαια, για να φέρετε στο προσκήνιο την λίστα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια πληκτροσυντόμευση (Ctrl+` από προεπιλογή – αλλά μπορείτε να την αλλάξετε), αλλά όσο να ‘ναι, μια συντόμευση είναι εύκολο να τη θυμάται κανείς, ειδικά όταν δίνει πρόσβαση σε τόσες πολλές επιλογές.

Το TriX είναι φορητή εφαρμογή (portable application), που σημαίνει πως για το χρησιμοποιήσετε χρειάζεται απλώς να το κατεβάσετε και να το τρέξετε απευθείας, χωρίς εγκατάσταση. Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον δωρεάν πρόγραμμα για Windows, που αξίζει σίγουρα να δοκιμάσετε.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://cipherdon.com/TriX.aspx

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουνίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ