Εφαρμογή για το iPhone που συνδυάζει πληροφορίες από ταξιδιωτικούς οδηγούς, τοπικές και διεθνείς εκδόσεις αλλά και τη γνώμη φίλων για να δώσει στους χρήστες της χρήσιμες προτάσεις κυκλοφόρησε το γνωστό για τους ηλεκτρονικούς οδηγούς του, Lonely Planet. Η εφαρμογή λέγεται Wenzani και έχοντας έντονο τον χαρακτήρα της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης, επιτρέπει στους χρήστες να συγκρίνουν κριτικές για εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα, ξενοδοχεία και κάθε είδους αξιοθέατα.

Το ενδιαφέρον με το Wenzani είναι ότι βασίζεται σε ένα μοντέλο που θυμίζει αρκετά το Twitter, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέξουν ποιους θα ακολουθήσουν – τόσο από τους διαθέσιμους κριτικούς όσο και από απλούς ανθρώπους, ώστε να βλέπουν τα σχόλιά τους στα μέρη που επισκέπτονται.

Wenzani Wenzani

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, ο αλγόριθμος του Wenzani εμφανίζει σημεία που μπορεί να ενδιαφέρουν τον χρήστη, κυρίως βάσει της τοποθεσίας του και προορίζεται να αποτελέσει συμπλήρωμα του «παραδοσιακού» ταξιδιωτικού οδηγού και όχι να τον αντικαταστήσει πλήρως. Κι αυτό γιατί οι πληροφορίες που περιλαμβάνει έχουν περισσότερο χρηστικό χαρακτήρα, σε αντίθεση με τα μακροσκελέστερα κείμενα ενός οδηγού.

Επίσης, η εφαρμογή περιλαμβάνει επιπλέον στοιχεία για κάθε χώρο, όπως διεύθυνση, ιστοχώρο, τηλέφωνα ή ακόμα και τιμές ή ώρες λειτουργίας, όπου η συγκεκριμένη πληροφορία είναι διαθέσιμη.

Wenzani Wenzani

Προς το παρόν το Wenzani βρίσκεται σε beta φάση και γι’ αυτό έχει ακόμη κάποιους περιορισμούς στην δυνατότητα αναζήτησης εκδόσεων και ανθρώπων. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στο App Store, το Lonely Planet, ωστόσο, σχεδιάζει να κυκλοφορήσει αργότερα και επί πληρωμή έκδοση με επιπλέον λειτουργικότητες. 

Πηγή: huffingtonpost

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Wenzani: το iPhone App του Lonely Planet που σας προτείνει κριτικές από ειδικούς και φίλους

Comments are closed.