Η BitTorrent είναι αποφασισμένη να φέρει το πρωτόκολλο του torrent στο ευρύ κοινό και να το αποσυνδέσει (όσο αυτό είναι δυνατόν) από τους συνειρμούς που το θέλουν ταυτόσημο με την παρανομία. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το Surf, μια επέκταση για τον Chrome που σας επιτρέπει να κατεβάζετε και να διαχειρίζεστε αρχεία torrent απευθείας από τον browser σας, χωρίς να χρειαστεί να έχετε εγκατεστημένη κάποια τρίτη εφαρμογή.

Το Surf, που αναπτύχθηκε σε διάστημα 6 μηνών, έχει σχεδιαστεί ώστε να χρησιμοποιεί δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης όπως αυτές της Google, της Yahoo και του Bing, προσθέτοντας στις αναζητήσεις το πρόθεμα “torrent”. Φυσικά, οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν εκεί τους δικούς τους ιστοχώρους.

Επίσης, το Surf συνδέεται και με το αρχείο του Internet Archive, επιτρέποντας την σχετικά εύκολη λήψη ολόκληρων ιστοχώρων και βίντεο. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η σχέση του Internet Archive με την συγκεκριμένη τεχνολογία είναι καλή, αφού το καλοκαίρι του 2012 είχε ανακοινώσει την διάθεση των εκατοντάδων ταινιών του σε torrent.

BitTorrent Surf

Προς το παρόν το Surf βρίσκεται σε πολύ πρώιμο “Alpha” στάδιο και η σταθερότητά του μόνο εγγυημένη δεν είναι. Παρόλα αυτά, αν θέλετε να το δοκιμάσετε μπορείτε να το εγκαταστήσετε μέσω του Chrome Web Store.

Προς το παρόν η εγκατάσταση της επέκτασης δεν είναι απευθείας εφικτή σε Windows 8 και για να τα καταφέρετε θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε την λειτουργία συμβατότητας (δεξί κλικ στο εικονίδιο του Chrome / Properties (Ιδιότητες) / Compatibility και από εκεί ενεργοποίηση του “run this program in compatibility mode for Windows 7”).

Πηγή: The Verge

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 13 Ιανουαρίου 2013. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ