Βελτίωση των επιδόσεων

image

Με πάνω από 10 servers σε διάφορα σημεία του πλανήτη, οι 3 εκ των οποίων στην Ευρώπη, το CloudFlare είναι πολύ πιθανό να σερβίρει το περιεχόμενό σας ταχύτερα μόνο και μόνο λόγω του ότι σε πολλές περιπτώσεις θα βρίσκεται πιο κοντά στον χρήστη από ότι ο δικός σας server. Επίσης, στον πίνακα ελέγχου του διαθέτει ειδικές επιλογές που βελτιώνουν περαιτέρω την ταχύτητα φόρτωσης των ιστοσελίδων:

  • Caching Level. Εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε το βαθμό στον οποίο θα γίνεται το caching του περιεχομένου σας. Η βασική ρύθμιση θα κάνει cache στα περισσότερα στατικά αρχεία (css, εικόνες, JavaScript), ενώ η επιλογή “Aggressive” θα συμπεριλάβει όλα τα στατικά αρχεία, ακόμη και αυτά που περιλαμβάνουν κάποιο query (π.χ. http://freeweird.com/pic.jpg?with=query .
  • Auto Minify. Η επιλογή αυτή θα κάνει minify του CSS και της JavaScript, ώστε να μικρύνει το μέγεθος των συγκεκριμένων αρχείων και να βελτιώσει την ταχύτητα φόρτωσής τους. Ασφαλώς, εάν είχατε ήδη κάνει μόνοι σας minify δεν θα δείτε κάποια διαφορά από αυτή την επιλογή – σε διαφορετική περίπτωση όμως, όχι μόνο θα επιταχύνετε την φόρτωση των σελίδων σας αλλά θα βελτιώσετε και το σκορ σας στο Google Pagespeed και το YSlow. Έχετε πάντως υπόψη πως αυτή τη στιγμή το CloudFlare δεν προσφέρει τη δυνατότητα χειροκίνητης επιλογής του τί θα γίνει minify και δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις να δημιουργήσει πρόβλημα στη φόρτωση συγκεκριμένων στοιχείων, οπότε και θα χρειαστεί να το απενεργοποιήσετε.
  • Rocket Loader. Φορτώνει με ασύγχρονο τρόπο την εξωτερική JavaScript. Ιδανικό στις περιπτώσεις που τραβάτε εξωτερικό κώδικα για κουμπιά κοινωνικού διαμοιρασμού (Facebook Like, Tweet κ.α.), καθώς τα φορτώνει παράλληλα με το άνοιγμα της κυρίως σελίδας. Επίσης μπορείτε να δείτε σημαντικές βελτιώσεις, αλλά υπάρχει και πάλι ο κίνδυνος κάτι να «σπάσει», οπότε το δοκιμάζετε και βλέπετε αν θα το κρατήσετε ή όχι.
Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Κάντε το website σας ταχύτερο και ασφαλέστερο με το CloudFlare

  1. Pingback: Οι 10 καλύτερες εφαρμογές του 2011 από το Freeweird

  2. Pingback: Το CloudFlare προσθέτει διπλή επαλήθευση στοιχείων

Comments are closed.