Προστασία από Bots και spammers

image

Όταν το CloudFlare θεωρήσει ότι ο χρήστης που προσπαθεί να επισκεφθεί τον ιστοχώρο σας είναι bot, του παρεμβάλει μία οθόνη στην οποία τον καλεί να συμπληρώσει ένα πεδίο captcha ώστε να αποδείξει ότι είναι άνθρωπος. Ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει την αυστηρότητα του ελέγχου, επιλέγοντας ένα από τα τέσσερα διαθέσιμα επίπεδα ασφαλείας (low, high, medium και Essentially off).

Το υψηλό επίπεδο θα προκαλέσει όλους τους επισκέπτες που έχουν επιδείξει ύποπτη συμπεριφορά κατά τις τελευταίες 14 ημέρες, ενώ το Essentially off προστατεύει μόνο από τις τελείως προφανείς απειλές. Το CloudFlare προτείνει να χρησιμοποιήσετε το Medium κι εγώ προσωπικά προτιμώ το Low. Παράλληλα, διαθέτει επιπλέον προαιρετικές επιλογές:

  • Outbound Links: Σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τα εξερχόμενα links που βρίσκονται στις σελίδες σας ώστε να ξέρετε πού οδηγούν (χρήσιμο στην περίπτωση που δεχτείτε spam σχόλια),
  • E-mail Address Obfuscation. Κωδικοποιεί τις διευθύνσεις e-mail που αναγράφονται στις σελίδες σας, ώστε να μην τις ανακαλύπτουν τα spam bots.
  • Server Side Exclude (SSE). Σας επιτρέπει να κρύβετε αυτόματα συγκεκριμένο περιεχόμενο (π.χ. τηλέφωνα) από επισκέπτες που το CloudFlare θεωρεί ύποπτους.
  • Hotlink Protection. Απενεργοποιεί το hotlinking – το να τραβούν, δηλαδή, άλλα websites φωτογραφίες απευθείας από το δικό σας, κλέβοντάς σας με αυτό τον τρόπο bandwidth.
Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Κάντε το website σας ταχύτερο και ασφαλέστερο με το CloudFlare

  1. Pingback: Οι 10 καλύτερες εφαρμογές του 2011 από το Freeweird

  2. Pingback: Το CloudFlare προσθέτει διπλή επαλήθευση στοιχείων

Comments are closed.