Άλλες λειτουργίες και αδυναμίες
Πέρα από τα παραπάνω, το CloudFlare προσφέρει μερικές ακόμη ενδιαφέρουσες λειτουργίες όπως την δωρεάν υποστήριξη IPv6 στην οποία είχαμε αναφερθεί και παλιότερα, επιλογή προβολής ειδικού μηνύματος όταν το website σας έχει πέσει που αντικαθιστά το τυπικό μήνυμα λάθους του browser αλλά και δυνατότητα απρόσκοπτης συνεργασίας με μια σειρά από τρίτες υπηρεσίες, δωρεάν και επί πληρωμή (π.χ. Google Analytics, Webmaster Tools, Pingdom κ.α.).
Αν πρέπει να εντοπίσουμε κάποιες αδυναμίες στο CloudFlare, αυτές βρίσκονται στο ότι επειδή ακριβώς κάνει cache του στατικού περιεχομένου, οποιεσδήποτε αλλαγές κάνετε στα αρχεία αυτά θα αργήσουν να εμφανιστούν στους χρήστες. Για αυτό το λόγο προτείνεται να χρησιμοποιείτε την επιλογή “Development Mode” όταν εκτελείτε τέτοιου είδους εργασίες, ενώ για ακόμη πιο άμεσα αποτελέσματα υπάρχει το “Cache Purge” που καθαρίζει αμέσως την cache.
Επίσης, σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το CloudFlare σε περιβάλλον SSL (π.χ. εάν έχετε e-shop) θα χρειαστούν επιπλέον ρυθμίσεις ώστε να λειτουργήσουν όλα σωστά χωρίς να σας δημιουργήσει προβλήματα.
Pingback: Οι 10 καλύτερες εφαρμογές του 2011 από το Freeweird
Pingback: Το CloudFlare προσθέτει διπλή επαλήθευση στοιχείων