Παράδειγμα χρήσης: CloudFlare vs προβλήματος στον server

Μια καλή ευκαιρία για να δοκιμάσω την αποτελεσματικότητα του CloudFlare παρουσιάστηκε όταν στις 6 Σεπτεμβρίου 2011 ο server στον οποίο φιλοξενώ το Freeweird παρουσίασε προσωρινό πρόβλημα που διήρκεσε πάνω από μισή ώρα. Συγκρίνοντας, λοιπόν, τις επιδόσεις του Freeweird που χρησιμοποιούσε το CloudFlare με τα υπόλοιπα websites που φιλοξενώ στον ίδιο server και που δεν το χρησιμοποιούσαν, η διαφορά ήταν εμφανής.

Για να το διαπιστώσετε, κάντε κλικ στις εικόνες που ακολουθούν και παρατηρήστε τους αριθμούς στην ένδειξη Page load time, που αναφέρεται στον χρόνο που χρειάστηκε για να φορτώσει η αρχική σελίδα κάθε ιστοχώρου:

gsarigiannidis katkocar phosarttheophano archangelos freeweird

Ακόμη και στις περιπτώσεις websites που υπό φυσιολογικές συνθήκες φορτώνουν ταχύτερα από το Freeweird λόγω μικρότερου όγκου περιεχομένου, ο χαμηλότερος χρόνος φόρτωσης ήταν τα 27 δευτερόλεπτα, ενώ ο υψηλότερος (στο phosart.gr που έχει πολλές φωτογραφίες) έφτασε τα 78. Την ίδια στιγμή, το Freeweird χάρη στο CloudFlare είχε αξιοπρεπείς για τα δεδομένα επιδόσεις, φορτώνοντας στα 11 δευτερόλεπτα.

Μετά από ενάμιση μήνα χρήσης της υπηρεσίας μπορώ με βεβαιότητα να πω πως το CloudFlare δεν μου έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα και η γενικότερη αίσθησή μου είναι ότι έχει βελτιώσει αρκετά την ταχύτητα φόρτωσης σε κανονικές συνθήκες (όταν, δηλαδή, ο server λειτουργεί κανονικά και όχι μόνο όταν αντιμετωπίζει πρόβλημα).

Το γεγονός ότι η υπηρεσία είναι δωρεάν, η εγκατάστασή του πανεύκολη (απλά αντικαθιστάτε τους υπάρχοντες DNS με αυτούς του CloudFlare) αλλά και το ότι δεν πειράζει με κάποιον τρόπο τον κώδικά σας (οπότε σε περίπτωση προβλήματος απλά το απενεργοποιείτε) το καθιστούν μια υπηρεσία κάτι παραπάνω από ελκυστική που αξίζει να δοκιμάσετε εάν διατηρείτε website σε δικό σας server (shared και μη).

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Κάντε το website σας ταχύτερο και ασφαλέστερο με το CloudFlare

  1. Pingback: Οι 10 καλύτερες εφαρμογές του 2011 από το Freeweird

  2. Pingback: Το CloudFlare προσθέτει διπλή επαλήθευση στοιχείων

Comments are closed.