Το Evernote έχει επιλέξει μια κάπως ασυνήθιστη αλλά και ενδιαφέρουσα στρατηγική, αποκτώντας μια σειρά από αυτόνομες και όχι πάντα απόλυτα σχετικές με την βασική λειτουργία του, αξιόλογες εφαρμογές τις οποίες, στη συνέχεια, συχνά διαθέτει δωρεάν. Μια από αυτές είναι το Penultimate, μια από τις καλύτερες εφαρμογές αναγνώρισης χειρόγραφου κειμένου για iPad.

Στην τελευταία του αναβάθμιση, το Penultimate 4 όχι μόνο βελτιώνεται, απλοποιώντας το περιβάλλον χρήσης του και ενσωματώνοντας καλύτερη υποστήριξη του Evernote, αλλά διατίθεται, πλέον, εντελώς δωρεάν.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ μέχρι τώρα το Penultimate είχε ως επιλογή τον διαμοιρασμό στο Evernote, πλέον το τελευταίο εξελίσσεται σε βασικό δομικό του στοιχείο. Αυτό έχει ως συνέπεια την προσθήκη λειτουργιών όπως είναι η αναζήτηση μέσω της μηχανής του Evernote, αλλά και την δυνατότητα συγχρονισμού των σημειώσεων του Penultimate με τον λογαριασμό σας στο Evernote.

pen_search[1]

Παρόλα αυτά, το Evernote φροντίζει να κρατήσει την εγγραφή στην υπηρεσία του προαιρετική, ώστε όσοι χρήστες προτιμούν ναχρησιμοποιούν το Penultimate με τον τρόπο που είχαν συνηθίσει τόσο καιρό, να εξακολουθήσουν να το κάνουν ανενόχλητοι.

Το Penultimate είναι εφαρμογή που τρέχει μόνο σε iPad, είναι διαθέσιμο δωρεάν στο App Store και για να το εγκαταστήσετε χρειάζεται να τρέχετε iOS 6 και πάνω.

Πηγή: Evernote Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 31 Ιανουαρίου 2013. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ