Το Facebook ήταν από τις εταιρείες που πόνταραν πολλά στην HTML5 για την ανάπτυξη των εφαρμογών τους για κινητά τηλέφωνα. Το μέγεθος, η πολυπλοκότητα και οι ιδιαιτερότητες του κοινωνικού δικτύου, όμως, ήταν τέτοια που, όπως αποδείχτηκε, έκαναν την απόφαση αυτή προβληματική. Έτσι, αφού πρώτα επανασχεδιάστηκε πλήρως η εφαρμογή του Facebook για το iOS, σειρά έχει, τώρα και η αντίστοιχη εφαρμογή για Android.

Και σε αυτή την περίπτωση η HTML5 εγκαταλείφθηκε για χάρη μιας εγγενούς (native) λύσης, κάτι που προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στην ταχύτητα και την αποκρισιμότητα της εφαρμογής. Έτσι, το νέο Facebook για Android όχι μόνο φορτώνει ταχύτερα κατά την αρχική εκκίνηση, αλλά όλες σχεδόν οι λειτουργίες του ανταποκρίνονται καλύτερα και πιο ομαλά στις ενέργειες του χρήστη.

Facebook για Android Facebook για Android

Με αυτή την έκδοση, το Facebook εξηγεί ότι βάζει τις βάσεις και φτιάχνει την υποδομή για την μελλοντική ανάπτυξη της εφαρμογής και των επόμενων λειτουργιών της.

Το Facebook για Android είναι διαθέσιμο ως δωρεάν εφαρμογή και μπορείτε να το κατεβάσετε από το Google Play.

Πηγή: Facebook

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Νέο Facebook για Android, που εγκαταλείπει και εδώ την HTML5

Comments are closed.