Γνωρίζαμε ήδη από το καλοκαίρι ότι το Facebook πειραματίζεται με τη δημιουργία ενός κουμπιού «Το θέλω» (Want) που προορίζεται να χρησιμοποιεί σε δημοσιεύσεις προϊόντων. Λίγους μήνες μετά, το κοινωνικό δίκτυο επεκτείνει την ιδέα του, δοκιμάζοντας μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν λίστες προϊόντων που τους ενδιαφέρουν.

Ήδη, μάλιστα, το Facebook έχει προχωρήσει σε συνεργασία με μερικά μεγάλα καταστήματα και έχει δημιουργήσει τις πρώτες Συλλογές (Collections). Καθώς όμως το χαρακτηριστικό βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο, δεν είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες.

facebook-wishlists

Αξίζει, άλλωστε, να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή το Facebook πειραματίζεται με τρεις διαφορετικές εκδοχές ως προς το πώς θα εμφανίζονται τα σχετικά κουμπιά:

  • Το κουμπί Want («Το Θέλω») προσθέτει το προϊόν σε μια ενότητα του χρονολογίου που ονομάζεται “Wishlist” και είναι ορατή στους φίλους και στους φίλους των φίλων.
  • Το κουμπί “Collect”, αποθηκεύει το προϊόν σε μια συλλογή που ονομάζεται “Products” (Προϊόντα) και είναι ορατή μόνο σε φίλους.
  • Τέλος, υπάρχει μια ειδική εκδοχή του γνωστού Like που επίσης προσθέτει το προϊόν στον κατάλογο “Products”.

Κάθε μία από αυτές τις εκδοχές εμφανίζεται σε διαφορετικούς χρήστες, ώστε να αποφασίσει, τελικά, το Facebook ποιά είναι η πιο αποδοτική.

facebook-want-button-2

Οι έμποροι δεν χρεώνονται κατά την δημοσίευση των Συλλογών ενώ και το Facebook δεν θα παίρνει προμήθεια από τις ενδεχόμενες αγορές που θα γίνονται χάρη στα κλικ που αυτές δέχονται. Επίσης, οι Συλλογές μπορούν να δημοσιευθούν μόνο σε Σελίδες (fanpages) και όχι σε προσωπικά προφίλ, ενώ το TechCrunch θεωρεί πως ως λειτουργία μπορεί να εξελιχθούν σε ανταγωνιστή του Pinterest.

Πηγή: TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ