Τη δημιουργία πλατφόρμας που αναλαμβάνει να φέρνει στον χρήστη έκτακτες ενημερώσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του ανακοίνωσε η Google. Το Google Public Alerts χρησιμοποιεί το Google Maps για να παρουσιάσει πληροφορίες για σεισμούς, πλημμύρες, χιονοθύελλες που συμβαίνουν σε συγκεκριμένα σημεία του πλανήτη και, παρόλο που τα δεδομένα του αντλούνται από αμερικανικές υπηρεσίες, σε κάποιες περιπτώσεις θα βρείτε πληροφορίες ακόμη και για γεγονότα που αφορούν την Ελλάδα.

Google Public Alerts

Προς το παρόν, βέβαια, η υπηρεσία φαίνεται πως είναι περισσότερο χρήσιμη στο κοινό των ΗΠΑ, το γεγονός ωστόσο ότι οποιοσδήποτε οργανισμός μπορεί να συνεισφέρει με τα δεδομένα του σε αυτή δεν αποκλείεται να τη μετατρέψει κάποια στιγμή σε χρησιμότατο εργαλείο και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Ας σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Google πραγματοποιεί αντίστοιχη προσπάθεια, αφού πέρισυ είχε δημιουργήσει υπηρεσία αναζήτησης ανθρώπων στην τότε πληγείσα από σεισμό και tsunami Ιαπωνία. Σε αντίθεση όμως με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, που αφορούσε ένα μεμονωμένο γεγονός, το Google Public Alerts αποτελεί ευρύτερη και πιο συστηματική προσπάθεια που σίγουρα αξίζει την προσοχή μας.

Πηγή: Google Lat Long Blog, via insomnia.gr

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 26 Ιανουαρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Google Public Alerts: ειδοποιήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα μέσω Google Maps

Comments are closed.