Τη σημασία που δίνει το Reuters στον ενημερωτικό χαρακτήρα των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης φανερώνει η τελευταία του κίνηση να δημιουργήσει ειδική σελίδα αφιερωμένη στην επικαιρότητα, έτσι όμως όπως αυτή συζητιέται μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Το Social Pulse είναι μια περιοχή ειδικά σχεδιασμένη ώστε να παρουσιάζει τις πιο πολυσυζητημένες ειδήσεις, εταιρείες αλλά και μεμονωμένους χρήστες από ολόκληρο το διαδίκτυο.

Έτσι, στη σελίδα www.reuters.com/social μπορείτε να δείτε τα δημοφιλέστερα άρθρα όπως προκύπτουν όχι βάσει των επισκέψεων ή των σχολίων που έχουν δεχτεί αλλά βάσει του τί συζητείται περισσότερο μεταξύ των ανθρώπων και των οργανισμών που το ίδιο το Reuters ακολουθεί.

Ακόμη, θα βρείτε ένα ενδιαφέρον γράφημα που εμφανίζει την πορεία των μετοχών μεγάλων εταιρειών σε αντιπαραβολή με τη γνώμη του κοινού για αυτές, όπως εκφράζεται μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, τους πρώτους 50 CEO εταιρειών βάσει του σκορ τους στο Klout και πολλά άλλα.

Το εγχείρημα του ειδησεογραφικού οργανισμού είναι σίγουρα ενδιαφέρον και είναι χαρακτηριστικό μιας γενικότερης τάσης που θέλει τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης να αποκτούν σημαντικό ρόλο στην καθημερινή μας ενημέρωση, αλλάζοντας το τοπίο της «παραδοσιακής» δημοσιογραφίας.

Reuters Social

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το Reuters δείχνει την «κοινωνική» πλευρά των ειδήσεων, με το Social Pulse

Comments are closed.