«Μια μέρα είμαι σίγουρος ότι όλοι θα συγκεντρώνουν συστηματικά κάθε είδους δεδομένα για τους εαυτούς τους», γράφει ο Stephen Wolfram θέλοντας να μας εισάγει σε ένα μακροσκελές άρθρο, όπου παρουσιάζει 20 ολόκληρα χρόνια ζωής μέσα από την ανάλυση κάθε είδους ψηφιακής δραστηριότητας του. Ο διάσημος πλέον Βρετανός επιστήμονας, δημιουργός της γνωστης μηχανής αναζήτησης Wolfram Alpha, εξηγεί πως πάντοτε είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την συλλογή και ανάλυση δεδομένων. Έτσι, 20 χρόνια μετά, διαθέτει, κατά πάσα πιθανότητα, μια από τις μεγαλύτερες συλλογές προσωπικών δεδομένων στον πλανήτη.

Stephen Wolfram

Στο άρθρο του, ο Wolfram αναλύει εξαντλητικά κάθε είδους δραστηριότητα που μπορείτε να φανταστείτε: από την ώρα κατά την οποία έστειλε κάθε ένα από τα περισσότερα από 300.000 e-mail του (βλ. παρακάτω εικόνα), έως τα πάνω από 100 εκατομμύρια πλήκτρα που έχει πατήσει σε αυτά τα 20 χρόνια (κι όμως, το μετρούσε ακόμη και αυτό!). Κι από τις συναντήσεις και εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε, έως τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που πραγματοποίησε. Μάλιστα, εξηγεί πως τα τελευταία 2-3 χρόνια φορά ένα μικρό ψηφιακό βηματόμετρο για να καταγράφει ένα προς ένα ακόμη και τα ίδια του τα βήματα (!).

Ο Stephen Wolfram αναλύει 20 χρόνια ζωής μέσα από τις ψηφιακές δραστηριότητές του

Για να καταλάβετε, όμως, στο πλήρες της μέγεθος την εμμονή του Wolfram για τα δεδομένα κάθε είδους, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο από τη δική σας ζωή και να διαβάσετε τον εντυπωσιακό απολογισμό του.

Ο Stephen Wolfram αναλύει 20 χρόνια ζωής μέσα από τις ψηφιακές δραστηριότητές του

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ