Σύμφωνα με πηγές του AllThingsDigital, το Twitter φαίνεται πως εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας δικής του υπηρεσίας φιλοξενίας βίντεο, σε μια υπόθεση που ενισχύεται από το γεγονός της εξαγοράς του Vine. Το Vine είναι μια υπηρεσία που δραστηριοποιείται ακριβώς στον συγκεκριμένο τομέα: τον διαμοιρασμό βίντεο και μέχρι σήμερα βρισκόταν υπό ανάπτυξη, χωρίς ποτέ να κυκλοφορήσει στο ευρύ κοινό.

Η διαφορά του Vine σε σχέση με άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες είναι ότι η λήψη του βίντεο γίνεται μόνο όσο ο χρήστης κρατά πατημένο το κουμπί της εγγραφής. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να τραβήξει μια σειρά από πλάνα τα οποία η εφαρμογή στη συνέχεια συρράπτει, δημιουργώντας το τελικό βίντεο.

Αν και ακόμα δεν είναι βέβαιο το κατά πόσο η εξαγορά της εφαρμογής από το Twitter θα σταματήσει την ανάπτυξή της, το γεγονός από μόνο του είναι αρκετό για να δώσει βάση στα σενάρια που θέλουν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο να δημιουργεί τη δική του υπηρεσία φιλοξενίας βίντεο.

Ήδη το Twitter έχει πραγματοποιήσει αντίστοιχη κίνηση με την φιλοξενία των φωτογραφιών, ενώ πρόκειται για μια μάλλον λογική εξέλιξη, αφού θα μπορούσε να επιτρέπει στους χρήστες να τραβούν και να ανεβάζουν τα βίντεό τους απευθείας από το περιβάλλον των επίσημων εφαρμογών.

Από την πλευρά του Twitter, πάντως, δεν υπήρξε κάποιο επίσημο σχόλιο σχετικά με το θέμα.

Πηγή: All Things Digital

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 9 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

3 thoughts on “Το Twitter εξαγοράζει το Vine – φήμες ότι ετοιμάζει υπηρεσία φιλοξενίας βίντεο

  1. Εγώ το βλέπω περισσότερο σαν μια προσπάθεια να συγκεντρώσει στα χέρια του τον έλεγχο για όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά της πλατφόρμας του. Αυτό είναι άλλωστε κάτι που το δείχνουν και οι πρόσφατες αλλαγές στο API αλλά και γενικά οι κινήσεις του τα τελευταία 1-2 χρόνια.

Comments are closed.