Επιβεβαιώνοντας όσα ακουγόταν τον τελευταίο καιρό, το Twitter ανακοίνωσε και επίσημα το Vine, μια νέα υπηρεσία λήψης και διαμοιρασμού σύντομων βίντεο. Πιστό στη φιλοσοφία των tweet, που περιορίζουν την έκτασή τους στους 140 χαρακτήρες, τα βίντεο του Vine δεν μπορούν να ξεπερνούν σε διάρκεια τα 6 δευτερόλεπτα.

Το ενδιαφέρον στοιχείο στην περίπτωση του Vine είναι ότι η λήψη του βίντεο γίνεται μόνο όσο ο χρήστης κρατά πατημένο το κουμπί της εγγραφής. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να τραβήξει μια σειρά από πλάνα τα οποία η εφαρμογή στη συνέχεια συρράπτει, δημιουργώντας το τελικό βίντεο.

Επίσης, το γεγονός ότι το τελικό βίντεο παίζει σε λούπα, καθιστά το Vine μια καλή λύση για όσους θέλουν να δημιουργήσουν τα δικά τους Cinemagraphs.

Για την ώρα το Vine είναι διαθέσιμο μόνο για iPhone και iPod Touch και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το App Store.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εξαγορά του Vine από το Twitter πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

Πηγή: Twitter Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 24 Ιανουαρίου 2013. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “«Πες το σε 6 δευτερόλεπτα», με τη νέα υπηρεσία βίντεο του Twitter

  1. Pingback: #Timeliners_ads 28.01.13 για την εβδομάδα που μάθαμε το Graph Search και το Vine « Timeliners

  2. Pingback: Το Vimeo εξαγοράζει εφαρμογή δημιουργίας Cinemagraphs

Comments are closed.