Σας έχει τύχει ποτέ να θέλετε να διαγράψετε ή να μετονομάσετε ένα αρχείο και αυτό να «αρνείται», επειδή κάποια άλλη διεργασία το χρησιμοποιεί ακόμα; Αν ναι, το Unlocker είναι το πρόγραμμα που σας χρειάζεται για να αποφύγετε την βαρετή λύση της επανεκκίνησης, που δεν είναι άλλωστε και πάντοτε αποτελεσματική.

Το Unlocker είναι μια μικρή εφαρμογή που με την εγκατάστασή της εμφανίζει στο δεξί κλικ των Windows την επιλογή «Unlock» επιτρέποντάς σας να δείτε τις διεργασίες που χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο αρχείο ή φάκελο και να το «ξεκλειδώσετε», ελευθερώνοντάς το. Εάν η διεργασία επιμένει και το ξεκλείδωμα δεν πιάνει, υπάρχει η επιλογή του τερματισμού της (kill process).

Το πρόγραμμα είναι πανάλαφρο και απόλυτα διακριτικό – τόσο, που ξεχνάς ότι το έχεις, μέχρι να το χρειαστείς.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://ccollomb.free.fr/unlocker/

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2009. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ