Μια φαινομενικά απλή αλλά δυνητικά πολύ ενδιαφέρουσα αλλαγή φαίνεται πως δοκιμάζει το Twitter, αφού σύμφωνα με αναφορές χρηστών το κουμπί “Favorite”, που προσθέτει το Tweet στη λίστα με τα αγαπημένα μας, σε κάποιες περιπτώσεις αντικαθίσταται με τον όρο “Like” ή “Star”.

Αν και με την πρώτη ματιά πρόκειται για μια απλή τροποποίηση της ορολογίας, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιφέρει αρκετά σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε την λειτουργία και δεν αποκλείεται να φανερώνει μια πρόθεση, από την πλευρά του Twitter, να την κάνει πιο «κοινωνική». Κι αυτό γιατί το “favorite” έχει έναν πιο προσωπικό χαρακτήρα, χρησιμεύει περισσότερο για την οργάνωση των Tweet του χρήστη και δεν αξιοποιείται ιδιαίτερα από το Twitter για άλλους σκοπούς.

Screen-Shot-2012-10-22-at-5.14.28-PM[1]

Ενδεχόμενη μετονομασία του σε “Like” ή “Star”, όμως, θα μπορούσε να το μετατρέψει σε σύμβολο γενικότερης επιδοκιμασίας των Tweet που ο χρήστης βρίσκει ενδιαφέροντα – λειτουργώντας, δηλαδή, περίπου όπως και το αντίστοιχο Like του Facebook. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να λειτουργήσει, δυνητικά, ακόμη και ως ένα επιπλέον (πέραν, δηλαδή, του retweet) μέτρο αξιολόγησης του ενδιαφέροντος ενός Tweet και να αξιοποιηθεί, κατ’ επέκταση, με πολλούς τρόπους, κυρίως σε ό,τι αφορά το σερβίρισμα αξιόλογου περιεχομένου στους χρήστες.

Βέβαια, φαίνεται πως η λειτουργία είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο και εμφανίζεται μόνο σε πολύ περιορισμένο αριθμό χρηστών, δεν είναι καν βέβαιο ότι τελικά θα υλοποιηθεί ενώ και το Twitter, από την πλευρά του, έχει αρνηθεί να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Πηγή: The Next Web

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 24 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ